Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Co grozi za wysyłanie linków?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
To jest jakaś paranoja !!!

...Według niektórych opinii, internauta zamieszczający w internecie odsyłacze do stron z piracką muzyką, filmami czy grami komputerowymi może zostać oskarżony o ich nielegalne rozpowszechnianie, za co grozi nawet do trzech lat więzienia. Problem dotyczy również rozmaitych witryn internetowych utrzymujących się z reklam. Bezpośrednie linkowanie do zamieszczonych w nich treści może naruszać interesy właścicieli serwisów. Klikając na wybrany link , który otrzymaliśmy np. od znajomych w wiadomosci e-mail czy komunikatorze od razu przechodzimy na stronę z tekstem i pomijamy stronę główną, na której na użytkownika czekają reklamy...

Czytaj więcej>>>

Co o tym sądzicie?
Jestem paserem a nawet nie wiedziałem
Jeszcze nie uregulowane prawnie. Więc masz czas aby się nawrócić na dobrą drogę. :)
A tak na poważnie to nie mam pojęcia kto taka bzdurę znów wymyślił...

Karol

Mam na to tylko dwa słowa :( Bez komentarza... jak za czasów PRL bez muzyki i filmu.
Baron ale to jest prawda. W naszym regulaminie powstanie stosowny zapis który będzie musiał być respektowany przez Administratorów oraz Moderatorów. Nie oznacza to jednak że nie będzie można linkować.

Zamiast pisać:
film do pobrania jest tutaj: link
napiszemy
więcej o filmie znajdziesz tutaj: link

Nie możemy namawiać do pobierania konkretnych plików - przejrzyjcie działy z programami i dokonajcie odpowiednich poprawek, póki nie ma jeszcze tego zbyt dużo.
Nie linkujemy bezpośrednio do plików (dotyczy zwłaszcza chomika), ale możemy napisać, że więcej na tym profilu: link

Oczywiście prowadząc forum nie jest możliwe dopilnowanie, aby każdy link był w pełni legalny, dlatego będę bezpośrednio reagował na zgłoszenia dotyczące roszczeń składanych przez podmioty będące właścicielem pliku do którego ktoś podlinkuje.

Jeśli mam być szczery to jakoś nie widzę, aby ktoś poradził sobie z tym w całym Internecie.
To trochę tak jak walka z wiatrakami, ale lepiej chuchać na zimne :)

Beata

o i własnie o to mi chodziło gdy powiedziałam że "jestem za ".Dzięki Adminku wyręczyłeś mnie :D

mabud73

Z tego co wyczytałem, czeka nas nie lada zadanie. Sporo "opisowych" postów wysyła do "pobrania" pliku. Zbliża się zatem akcja zmiany opisów "odsyłaczy".
Ciekawe jak podejdzie do tej kwesti chomikuj.pl, bo przecież opcja "chomikuj" to nic innego jak podlinkowanie do danego pliku, czyli przekazanie pliku dalej ;) czyżby ta opcja miała zniknąć?
W świetle tego zapisu, tak !
Fora w jakiś sposób to obejdą, ale opcja na Chomiku "chomikuj" chyba będzie musiała zniknąć, bądź nabierze innej formy.
Jestem bardzo ciekaw jakiej ;)

Pozdrowienia dla Pana Posła, który to wymyślił, chyba bardzo się Pan nudził ;)

kerrax

Nudził to mało powiedziane, nieźle już niektórym politykom odwala, a temu kto to wymyślił nie życzę niczego dobrego :D

Co do chomika to wątpię aby opcja "Zachomikuj" została usunięta bo z tego co mi się wydaje to chomikuj.pl ma serwery poz granicami kraju :D