Karol
30.06.2011, 21:55
![[Obrazek: 4d7bcc2ab445e_440.jpg]](http://th.interia.pl/10,oikuchnia,ac3f291f49434/4d7bcc2ab445e_440.jpg)
Składniki dla > 6 osób
2 puszki mleka skondensowanego słodzonego,
1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego,
2 łyżki kawy rozpuszczalnej ( mam na myśli proszek),
1 szkl. spirytusu (mój miał 97%),

2-3 tygodnie cierpliwości (opcjonalnie),
Opis przygotowania ,czas przygotowania: > 90 min
1. Mleko słodzone gotować przez 2 godz na małym ogniu - wystudzić
2. Mleko niesłodzone wylać z puszki i zagotować, zaparzyć nim kawę - wystudzić.
3. Mleko z kawą oraz gęstą zawartość puszek z mleka słodzonego zmiksować na gładko pod koniec powoli dodawać spirytus ciągle miksując ... i właściwie gotowe.
4. Najlepiej smakuje jak się przegryzie ( 2-3 tyg) podane z lodem i posypane kawą - do kawki lub po prostu .....do towarzystwa.