Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Grillowany dorsz z czerwonym pieprzem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Kucharek

[Obrazek: scaled.php?server=13&filename=dorszr.jpg&res=medium]
Składniki:

4 filety z dorsza
1 cytryna
Słodka papryka w proszku
Sól
Czerwony pieprz w ziarnach
Olej
Szczypiorek


Filety rybne należy natrzeć dokładnie solą, słodką papryką i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie skrapiamy każdy filet sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Jeśli grillujemy w domu, to na patelni do grillowania rozgrzewamy odrobinę oleju. Na rozgrzany tłuszcz układamy rybę. Po usmażeniu z obu stron podajemy z dodatkiem posiekanego szczypiorku.