Kucharek
06.07.2011, 16:59
![[Obrazek: scaled.php?server=839&filename=80863163.jpg&res=medium]](http://desmond.imageshack.us/Himg839/scaled.php?server=839&filename=80863163.jpg&res=medium)
Składniki:
1 torebka dzikiego ryżu
1 torebka białego ryżu
łyżka miodu
otarta skórka z połowy cytryny
łyżeczka soku z cytryny
Najpierw gotujemy dziki ryż.Ciemny ryż gotuje się dłużej, dlatego trzeba od niego rozpoczynać przygotowanie potrawy. Gdy zmięknie - dodajemy zwykły biały ryż. Kiedy ryż spokojnie się gotuje, myjemy cytrynę, parzymy i ścieramy z niej skórkę, do której dodajemy miód, 2 łyżki wody i wszystko mieszamy. Cytrynowy miód dodajemy do ugotowanego już ryżu, całość skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy.