Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Ryż cytrynowy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Kucharek

[Obrazek: scaled.php?server=839&filename=80863163.jpg&res=medium]
Składniki:

1 torebka dzikiego ryżu
1 torebka białego ryżu
łyżka miodu
otarta skórka z połowy cytryny
łyżeczka soku z cytryny

Najpierw gotujemy dziki ryż.Ciemny ryż gotuje się dłużej, dlatego trzeba od niego rozpoczynać przygotowanie potrawy. Gdy zmięknie - dodajemy zwykły biały ryż. Kiedy ryż spokojnie się gotuje, myjemy cytrynę, parzymy i ścieramy z niej skórkę, do której dodajemy miód, 2 łyżki wody i wszystko mieszamy. Cytrynowy miód dodajemy do ugotowanego już ryżu, całość skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy.