13.07.2011, 01:30
Składniki
bułki ze słonecznikiem (typu bagietka, sztangiel), 5
ser żółty starty, 5g
ogórek zielony, 2
majonez, 2 łyżki
śmietana, 3 łyzki
czosnek, 3 ząbki
pieprz,
sol,
zioła prowansalskie,
masło,
szynka, 5 plasterków
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 20 min
1. Bułki kroimy na małe kromki, smarujemy masłem posypujemy drobno żółtym serem, wstawiamy do piekarnika na 5 min bądź kombiwaru
2. Ogórka kroimy w plasterki, szynkę siekamy na drobno. Z pozostałych składników robimy sos czosnkowy (śmietana, majonez, sól, pieprz, czosnek starty, zioła)
3. Na grzanki układamy ogórka troszkę sosu i posypujemy szynką, można udekorować również i do smaku słodką papryką