Witam. Jak w temacie chodzi mi o to czy jest możliwość udostępnienia plików innemu użytkownikowi za free ale bez utraty mojego transferu ? Wiem, że jest możliwość udostępnienia plików za free ale to leci wtedy z mojego transferu. Widywałem u niektórych właścicieli, że posiadają zakłódkowany folder z nazwą "Tylko dla znajomych" lub tym podobne. Czy istnieje jakiś sposób ?
W folderach tylko dla znajomych pewnie są pliki ważne lub mniej ważne przeznaczone dla jednej osoby.
Nie ma możliwości udostępniania komuś plików tak aby żadna strona nie straciła transferu.
No chyba, że plik waży bardzo mało i chomikuj nie pobiera za niego nic.
Aby pobrać plik za darmo musi on być z własnego uploadu, innego wyjścia nie ma.
Dzięki za informację. Plusik ode mnie dla reputacji

Jest możliwość udostępniania komuś free bez utraty transferu.
Ale ma wady:
Dane pliki muszą być wrzuconymi przez Ciebie to ważne nie mogą to być pliki zachomikowane.
Jest jeszcze jedna wada aby ktoś mógł pobrać taki plik (wrzucony przez ciebie) bez utraty Twojego transferu musi znać hasło do Twojego chomika a to jak wiadomo wiąże się z ryzykiem utraty chomika więc nie polecam tej metody

.
Hasło udostępnia się tylko w pełni zaufanym znajomym i to to tylko jednorazowo.
Jeżeli ufasz komuś i udostępnisz mu hasło pamiętaj że gdy skorzysta z Twojego chomika musisz zmienić hasło.
Inaczej nie da się tego zrobić.
Ja posiadam tylko pliki mojego uploadu więc pierwsza wada z głowy

Pomysł z udostępnieniem hasła to myślałem nad tym (zwłaszcza, że serwis chomikuj zrobił ułatwienie "Zaloguj się na inne uprawnienia" gdy bywam na koncie kogoś innego) ale tu masz rację. Trzeba znać się na ludziach. No nic. Pomyślimy, zobaczymy. Dzięki

Jest opcja podzielić plik na części po 50mb założyć wiele kont na chomiku i sciagac z kazdego konta po jednej czesci.
Transfer ubywa ale przy fikcyjnych kontach to chyba nie ma znaczenia.
(20.07.2011, 15:27)polx napisał(a): [ -> ]Jest opcja podzielić plik na części po 50mb założyć wiele kont na chomiku i sciagac z kazdego konta po jednej czesci.
Transfer ubywa ale przy fikcyjnych kontach to chyba nie ma znaczenia.
Zupełnie bez sensu.
(20.07.2011, 19:31)CzekoladowyBaron napisał(a): [ -> ]Zupełnie bez sensu.
Popieram .
Trochę za dużo roboty jeśli np. są to dwa pliki po 1GB

Beata podała dobry sposób.
Ja często pobieram pliki od kilku chomików za darmo,
bez zużywania czyjegokolwiek transferu.
Jak pobierać bez zużycia czyjegokolwiek transferu?
Właścicielami chomików są członkowie mojej rodziny.
Posiadam do nich hasła. Gdy ktoś z mojej rodziny uploaduje coś
ciekawego na chomika to loguję się na jego profil i pobieram.
Dla mnie jest to super rozwiązanie.
A dlaczego? - A to dlatego, że wcześniej musiałem
przebyć kilkadziesiąt kilometrów do rodzinki po jakiś film
(tzn. filmy to przy okazji), a teraz wykorzystuje do
tego portal chomikuj.pl. Nie potrzebuje płyt i innych nośników oraz
nie muszę tracić transferu i punktów.