Pewnie nie, ale co mi szkodzi zapytac, swoją drogą sam serwis mógłby zaoferować bardziej szczegółowe statystyki, co, kiedy i skąd zostało pobrano z naszego chomika.
Licznik pobrań każdego pliku już jest, ale takie statystyki to świetny pomysł.
No tak, tylko myslę, ze to trudne do napisania, ale mogłoby być np na foldery, przykładowo :
zakładka STATYSTYKI, 04.08
lista naszych folderów :
Filmy 2011 +17(pobrań),+6000 pkt
Dokumenty +1, +100 pkt
itd...
i rozwijana historia
byłoby fajnie
bo przecież to wszystko jest zliczane, tylko użytkownicy nie mają wglądu, byłoby transparentnie
Myślę, to nie było by za bardzo wygodne. Lepiej by się sprawdził ten pomysł, jak by statystyki dodano tam gdzie są szczegóły punktów, tzn. obok zakładek: Informacje, Transakcje i wymiana punktów na usługi, Historia transakcji, dodać zakładkę: Statystyki.
Takie rozwiązanie było by wygodniejsze.
Właśnie pracuję nad takim skryptem statystyk, docelowo chcę aby można było wybierać folder z którego mają być zliczane pobrania i przeliczane na punkty według tabeli z chomikuj.pl
Niebawem będę testował wersję alfa na swoich chomikach.
(03.08.2011, 14:25)Diablo09 napisał(a): [ -> ]Myślę, to nie było by za bardzo wygodne. Lepiej by się sprawdził ten pomysł, jak by statystyki dodano tam gdzie są szczegóły punktów, tzn. obok zakładek: Informacje, Transakcje i wymiana punktów na usługi, Historia transakcji, dodać zakładkę: Statystyki.
Takie rozwiązanie było by wygodniejsze.
hehe wlasnie wpadlem na to samo i jak odpisywałeś to edytowałem posta, tak by było najlepiej jak mówisz
(03.08.2011, 14:26)tonyviroos napisał(a): [ -> ]Właśnie pracuję nad takim skryptem statystyk, docelowo chcę aby można było wybierać folder z którego mają być zliczane pobrania i przeliczane na punkty według tabeli z chomikuj.pl
Niebawem będę testował wersję alfa na swoich chomikach.
Tony rozumiem że będe pierwszym twoim Beta-Testerem.
Karolek to dopiero będzie wersja alfa, jak zadziała u mnie to wtedy udostępnię kilku osobom z forum do przetestowania
Taki pomysł byłby dobry tylko zastanawiam się jakby miał on działać w jaki sposób miałby on np. dostęp do pliku i jakby miał liczyć pobrania ?
Tony jeśli uda Ci się zrobić jakąś wersję próbną chętnie ją przetestuje i podeśle znajomym (programistą) do poprawek ..;-)
(10.08.2011, 15:32)Seba4810 napisał(a): [ -> ]Tony jeśli uda Ci się zrobić jakąś wersję próbną chętnie ją przetestuje i podeśle znajomym (programistą) do poprawek ..;-)
Dzięki za propozycję ale sam jestem programistą i sam dokonam niezbędnych poprawek, wersja beta powinna pojawić się we wrześniu.