Odjechani.com.pl

Pełna wersja: HellBuzz - moja strona do zdobywania głosów - oceńcie pls
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Heya,

Zrobiłem dosyć niedawno z kumplami taką oto stronkę: hellbuzz.pl

Mam prośbę - czy moglibyście ją ocenić? Jak wam się podoba:
- idea/funkcjonalność
- grafika

Żeby nie było, że przychodzę z pustymi rękami + aby start i testowanie były łatwiejsze, wrzucam dla was kilka kodów VIP (jakby brakło to dajcie znać). Możecie je wykorzystać na hellbuzz.pl/vip - każdy wart 50 monet ;]

St2QaGh6jEGPUA09rwhsRA
_e0JTAlRJUewW6xcv-2R2A
DYT8g4xIeUq3h8U_pSsFtQ
wAUvIlfBsEiER65HhSiy2g
GBfU7oAje0-Ytrc8bTFFWA
O74HfRDTQ0eQHLXFJIZkWA
z7Bb197-80uE9LzMwgpJyA
hJa_t6iryU2dcdSlc_8Epg

Pozdr. Ikar

[Obrazek: logo_main_beta.png]

tonyviroos

To ja zacznę:
1. Grafika OK, strona czytelna i przejrzysta.
2. Idea strony zapożyczona z innych tego typu bux'ów i prawdę mówiąc nie przemawia to do mnie
3. Funkcjonalność taka jak na innych buxach
4. Silnik strony taki jak na innych tego typu stronach

Podsumowując:
Strona dobrze wykonana, przejrzysta i przyjemna dla oka, jednak tego typu stron w sieci jest cała masa i będziecie musieli się trochę postarać aby przetrwać.
Dzięki za ocene :):):)

w sumie na pomysł wpadliśmy już kilka dobrych lat temu jednak zanim się za niego zabraliśmy to w sieci trochę tego typu rzeczy powstało ..

tworząc stronkę nie myśleliśmy za mocno o buxach ale o tym by każdy user mógł samemu tworzyć najróżniejsze zadania (zdobywać głosy w konkursach, zmieniać wyniki ankiet, wykopywać fajne linki ...) - taki flash mob lub 4chan w którym można samemu kierować grupą użytkowników ...

zobaczymy jednak w którą stronę się potoczy stronka - czy bardziej w stronę buxa czy może nawet jakiejś gry ~rpg w której wykonuje się prawdziwe misje a nie wirtualne ... ;)

Ładna grafika z logo - super!
Jako laik, nic jednak nie rozumiem z Waszej strony.
Nie wiem co to "bux" i po co to jest.

Na pierwszy rzut oka idea strony jest kompletnie niezrozumiała dla przypadkowej osoby,
no chyba, że strona nie jest dla przypadkowych osób.

HellBuzz - pomoc w wygrywaniu konkursów, zmienianiu wyników ankiet i internetowy flash mob.
Dołącz do grupy ludzi z którymi zmienisz Internet w ...

Ten tekst mówi do mnie - idź dalej - to nudna strona...

Pomyślcie o swoim marketingu. Przeczytajcie Wasz główny tekst jako zupełnie obca osoba.
"Internetowy flash mob." - ja nawet nie wiem co to jest, a ludzie nie lubią terminologii.
"Boją się" nieznanych im rzeczy w związku z czym odchodzą (uciekają) z takich stron.

Skupiłbym się bardziej na przekazie samym w sobie niż efekciarstwie na stronie.

Grafik - na poziomie
Marketer - chyba na urlopie ;)

Od kiedy strona oficjalnie ruszyła?
Dzięki za odp ;)

Stronka ruszyła 1 kwietnia tego roku więc już troszkę ma lecz jak za bardzo jej nie reklamujemy i raczej skupiamy się na dorabianiu funkcjonalności ...

Co do idei strony to fakt, musimy popracować by było jasne o co chodzi tylko jakoś mamy problem jak to wyrazić :)
Spróbujemy zrobić może jakiś filmik lub w krokach o co chodzi - może to rozjaśni sprawę ..

bo chodzi o to by 1 użytkownik mógł poprosić o pomoc innych userów w np:
- wygraniu konkursów (czyli aby inni swymi głosami pomogli mu wygrać w jakimś konkursie internetowym)
- wykopaniu jakiegoś linku na np. wykop.pl
- "lajkowaniu"
- zmienianiu lub wypełnianiu jakiejś ankiety/sondy, ocenie ...
- zrobienie komuś jakiego dowcipu .. np. ex-dziewczynie 0ptk na fotka.pl :P

czyli generalnie prośba o wszystkie aktywności internetowe, które wymagają zaangażowania większej ilości użytkowników :)

w to wszystko też wchodzi zasada "ja pomogę ci, ty pomożesz mi" czyli aby móc otrzymać pomoc, musisz pomagać innym itd ...

tonyviroos

Jeśli będziesz zainteresowany to odezwij się do mnie na PW, chętnie doradzę jak opisać ideę strony, jak ją zareklamować i jak przyciągnąć nowych użytkowników.
(09.08.2011, 22:16)ikarartic napisał(a): [ -> ]...
bo chodzi o to by 1 użytkownik mógł poprosić o pomoc innych userów ...

Coś jak jeden z tworów chomikowych programistów http://podajdalej.pl/
Jak dla mnie to dokładnie to samo, tylko w innej oprawie graficznej.
Kiedyś próbowałem wkręcić się w tą stronę, ale nie dało to rady. Nie ma tego czegoś.
O to samo można pytać na forach i grupach dyskusyjnych.

Nie przemawia do mnie idea, ale strona bardzo ładnie wykonana.

fajna stronka ta podaj dalej - nie znałem jej, dzięki ;)

Na taką bezinteresowną pomoc właśnie czasem ciężko liczyć dlatego wprowadziliśmy monety, które będzie można zdobyć pomagając innym i ew. wymienić na gotówkę lub na wynagrodzenie dla innych pomagających ...

zastanawiamy się tylko w jaki sposób jakoś dobrze pokazać o co chodzi na stronie + aby było skalowalne
(11.08.2011, 17:45)ikarartic napisał(a): [ -> ]...dlatego wprowadziliśmy monety, które będzie można zdobyć pomagając innym i ew. wymienić na gotówkę lub na wynagrodzenie dla innych pomagających ...

zastanawiamy się tylko w jaki sposób jakoś dobrze pokazać o co chodzi na stronie + aby było skalowalne

I to może się udać. Musicie wyróżnić się na tle podobnych tematycznie stron.
Wprowadźcie unikalny element jak ten wspomniany z monetami, zastanówcie się
nad promocją.

Jedną z form wyjaśnienia o co chodzi na stronie może być napisanie artykułu
pozycjonującego na http://artelis.pl
Zyskujecie poczwórnie!

1. Macie objaśnienie o co chodzi na stronie, które będą krążyć w Internecie
2. Macie link pozycjonujący na artelis.pl
3. Macie linki pozycjonujące na stronach, które skopiują do siebie artykuł
4. Wasza pozycja w google rośnie.

Oczywiście nie zastąpi to informacji na samej stronie, dlatego polecał bym
umieścić link "O co chodzi" lub "Co to jest hellbuzz" do
podstrony, która dokładnie i zwięźle (ludzie nie lubią dużo czytać) opisze o co Wam chodzi.
Lepsza była by ta druga nazwa linku ponieważ "wbija nazwę" portalu do głowy,
a to z kolei ma duży wpływ na Waszą identyfikację.

Będzie to miało ogromne znaczenie dla popularności Waszej strony - w przyszłości.