Odjechani.com.pl

Pełna wersja: NFS Shift 2 Unleashed - gra klawiaturą
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Pobrałem grę wymienioną w tytule i chciałem pograć.
Co się okazuje, sterowanie klawiaturą w tej grze jest raczej nie możliwe.
Jechać się niby da ale nic fajnego w tym nie ma.

Czy istnieje jakiś patch albo opcja do zmiany tego sterowania ?
Kierownicy nie mam :)

Wiecie może jak jest z poprzednimi seriami?
Ostatnia część w jaką grałem to carbon i tam było normalne sterowanie, jak jest w tych późniejszych?

Z pewnej strony:
Cytat:Dodam jeszcze w tym miejscu, że szczerze polecam do zabawy kierownicę. Już gra na padzie nie należy do najbardziej komfortowych, zaś zupełnie nie mogę sobie wyobrazić zabawy z Shift 2 na klawiaturze.

B0hazard

Nie wiem czy coś pomorze ale spróbuj link wymagane konto na torrentach ale poszukaj w necie może znajdziesz na jakimś darmowym ..
Musisz sobie poustawiać wszystkie funkcje pojazdu aby można było nim sterować.

W poprzednich edycjach NFS wszystko było poustawiane a teraz trzeba zrobić to samemu.

Jest pewien opis ustawień układu sterowania pojazdem ale w języku angielskim - TUTAJ
oraz jako takie tłumaczenie angielskiego posta przy pomocy Tłumacza Google z moją niewielką korektą:

Cześć,

Jestem klawiszowcem i obsługa jest najgorsza jak nadsterowność samochodu sprawia, że ​​granie jest niemożliwe. Więc co zrobiłem, to zainstalowałem NFS Shift 1, a także zainstalowałem patch 1.02 i ta poprawka uczyniła grę bardziej stabilną. Skopiowałem te same ustawienia, regulacji kierownicy w grze NFS Shift 2 i teraz mogę co najmniej kontrolować samochód. Musimy jednak czekać na poprawkę grafiki i wiele innych.
Ustawienia to:

Deadzone Układu Kierowniczego - 33%

Deadzone Przyspieszenia (przepustnicy Deadzone) - 12%

Deadzone Hamulca - 12%

Deadzone Sprzęgła - 12%

Czułość Układu Kierowniczego - 25%

Czułość Przyspieszenia (czułość przepustnicy) - 50%

Czułość Hamowania - 50%

Czułość Sprzęgła - 50%

Czułość Sterowania Prędkością - 100%

Nadzieję, że to pomaga klawiszowcom

W zasadzie okazuje się że jednak nowe edycje NFS są bardziej przestawione na granie padem lub kierownicą. Klawiatura powoli odchodzi do lamusa.
No zobaczymy jak będzie to działać na nowych ustawieniach.

Fakt, teraz coraz częściej gry są pod kierownicę. Dobrze i źle.
Ktoś kto nie ma kierownicy to sobie nie zagra. Koszt bardzo dobrej kierownicy to około 1tyś zł ;P
Kruchy jak grałem w nfs unleashed 2 czy jakoś tak odrazu jeździłem strzałkami więc nie wiem o co hossa :)