Odjechani.com.pl

Pełna wersja: [Linux] ChomikBox i wysyłanie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam. Mam parę pytań i problemów dotyczących systemu linux oraz wysłania na chomikuj.pl z niego.

Moje Problemy .
-Bardzo słabe wysyłanie na chomikuj 500kB. Na inne servery mam po 10mb.[Server mam od legendteam]. Przez przeglądarkę mam tak samo. Skrypte uploadu tez mam taki słaby transfer.m
Oto Screen.
[Obrazek: zrzutekra_hahxerq.png]

Moje Pytania.
Czy jest jeszcze jakiś server który oferuje KontaPremium razem z zakupionym shellem., prędkością 100/100 oraz by nie były takie drogie..

tu czytałem pomoc i znalazłem to
http://chomikuj.pl/Help.aspx?c=26

Z góry Dziękuje :)
--------------
Również korzystam z shella od legendteam i mam takie same transfery. Wcześniej wysyłało normalnie, potem admin podał mi adres ip na nowy serwer i od tamtej pory na chomika wysyła mi po 500kb/s. Pisałem do niego w tej sprawie i stwierdził że wina leży po stronie chomikuj.pl i ich serwerów. Zainstalowałem nawet Chomikboxa 2 i wciąż to samo.

Kucharek

Czyli wychodzi na to że koleś z shella coś kręci.

tonyviroos

(19.08.2011, 21:01)metis napisał(a): [ -> ]WIADOMOŚĆ NR.3 ODPOWIEDZ [ADMINISTRACJA][/b][/i][/u][/align]
Witam serdecznie,

Sprawdziliśmy nasze serwery i nie zauważyliśmy żadnych nieprawidłowości. Nie
powinny występować żadne problemy z prędkością pobieranych plików.

Jeśli jednak zauważyłby Pan jakieś nieprawidłowości w przyszłości - bardzo prosimy
o informację czy występuje problem z pobraniem jednego czy kilku plików (proszę
podać bezpośrednie linki) oraz z usług jakiego dostawcy internetu Pan korzysta.

Przecież oni w odpowiedzi piszą że problemu nie ma z pobieraniem, albo oni źle zrozumieli albo celowo udają głupich
Tony może im chodziło że server pobiera dane (Ja wysyłam - a ich server pobiera)
Szymon ma shella albo vps 1000/1000 i wysła z ~28mb /sec wiec oni nie blokują.

tonyviroos

Testowałem właśnie wysyłanie na chomikuj i z VPSa 100/100 transfer mam 8-9,5 MB/s. Nie mogę się wypowiedzieć nic na temat kont shell od Twojego dostawcy ponieważ nigdy z nich nie korzystałem.
Możliwe że z jednej maszyny wychodzi tylko jeden adres IP co powoduje niewłaściwy przydział sesji uploadu przez serwery chomikuj.
Jeśli kilka/kilkanaście osób na tym serwerze wysyła pliki na chomikuj a adres IP jest tylko jeden to sesja jest dzielona dla wszystkich użytkowników i dlatego jest tak niski upload.

tonyviroos

Oferuję konta premium na filesonic, wupload, fileserve, hotfile, megaupload i oron - dopłata tylko w przypadku najtańszej opcji VPS (10 zł dopłaty), dla pozostałych opcji konta te są wliczone w cenę serwera.

Niebawem będę miał dostępną opcję serwera na 14dni za punkty chomikowe, szczegóły niebawem.
tonyviroos ty jesteś dziwny pisałem do ciebie zebyś podal dane do przelewu i zero odpowiedzi piszesz że sprzedajesz człowiek chce kupic a ty nie odpowiadasz
Stron: 1 2