Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jaki program do robienia filmów ?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Sebastian

Pochwalony:) mam pytanie mógłby ktoś podać najlepszy według niego program do robienia, obróbki itp. filmów najlepiej w języku polskim? Byłbym wdzięczny
Do robienia filmów polecił bym ci Sony Vegas, ale on nie jest po polsku, możesz też skorzystać z programu wbudowanego w windowsa: Windows Movie Maker. Do konwertowania użyj Freemake Video Conventer.

Sebastian

No właśnie Sony Vegas ściągnąłem tylko to jest trial i coś tam trzeba jeszcze zrobić a movie maker nie obsługuje formatu mp4 albo mam h1n2 normalnie!!!
Jeżeli potrzebujesz zmontować jedynie kilka scen to polecam wykorzystać bezpłatny dodatek do win XP o szlachetnej nazwie WINDOWS MOVIE MAKER

Inne:
Ulead VideoStudio 11 Plus PL
VirtualDub

tungar

Mam przed sobą Pc Format nr. 9. 2011. Znajdziesz tu test programów do edycji i montażu filmów. Ja osobiście używam i polecam ci Corel video studio ( niestety płatny ) ewentualnie Nero vision 10. Tych dwóch programów używam i jestem zadowolony.
Sony vegas pro 10 a do nagrywania fraps.
ja też poszukuję takiego programu

tungar

Ostatnio używam Pinnacle Studio Ultimate Collection 14 HD. Efekty możecie zobaczyć w moich filmikach na forum, program w Polskiej wersji językowej, sporo różnego rodzaju przejść i efektów.
Ja tworzę wideo w Sony Vegasie Pro 9. Jest od dla mnie najlepszy i najwygodniejszy. Pro 10 też testowałem ale osobiście wolę wersję 9. Ale jak już wiesz przy obsłudze tego programu niezbędna jest znajomość języka angielskiego:D
Jako drugi program przeze mnie wychwalany to Adobe After Effects ale to już wyższa szkoła jazdy tak samo jak i Sony Vegas.
Wersje trial tych programów pobierzesz niemal że wszędzie a jeśli chcesz full wersję to musisz się przejść do sklepu lub zamówić sobie przez neta:D
Ciekawy jestem tylko kto by zapłacił kilkaset złotych za program praktycznie do "zabawy".
Napisz na GG to dam Ci małe wskazówki a dobrze na tym wyjdziesz;)
(19.08.2011, 16:54)Sebastian napisał(a): [ -> ]movie maker nie obsługuje formatu mp4

Jeśli chcesz używać Movie Maker to tego typu plików to będziesz musiał je przekonwertować za każdym razem.

B0hazard

Najlepszym program do samej obróbki czyli parę efektów, przejścia to zdecydowanie Sony Vegas Movie Studio Platinum Pro 11 (po prostu Sony Vegas 11 PRO HD) jest on w języku angielskim i nie masz nawet co szukać spolszczenia bo takowe nie istnieje.
Aby mieć pełną wersję wystarczy go zcracować przy użyciu małego programu.
Mogę Ci opisać co i jak jeśli potrzebujesz pomocy ale to na PW z wiadomych względów.

Jeśli potrzebujesz profesjonalnego programu do tworzenia filmów z zaawansowanymi efektami to zdecydowanie tylko i wyłącznie Adobe After Effekt CS5. Program również jest w angielskiej wersji językowej (tak na boku powiem Ci że wszystkie zaawansowane programy są w języku angielskim) program ma jedynie jeden minus - bardzo duże wymagania sprzętowe. Jeśli nie podołasz im ściągnij sobie starszą wersję CS3 albo CS4.

Pozdrawiam, i życzę samych udanych filmów.