Witam
Chciałbym nagrywać filmy z gier i udostępniać je na YouTube.
Z tego co wyczytałem w internecie to najlepszym programem do tego będzie Fraps.
Nigdy nie używałem Frapsa ani programów do obróbki video.
Wiem jak nagrywać Frapsem ale jak to później obrobić ?
Podejrzewam, że trzeba to poddać jakiejś konwersji... 3minutowy film waży 1 GB (30 FPS).
W efekcie końcowym chciał bym uzyskać film na YouTube w 1080p.
A z jakim rozszerzeniem tworzy Ci się ten przykładowy film?
(02.09.2011, 06:01)admin napisał(a): [ -> ]A z jakim rozszerzeniem tworzy Ci się ten przykładowy film?
Który? Ten prosto z frapsa?
Otrzymuję plik avi.
Gdy wrzuciłem go na Youtube był on tylko w 240p oraz 360p.
Interesuje mnie głównie jaki format i właściwości musi mieć film aby był dostępny w 1080p.
Chcę wiedzieć również jak go przekonwertować do mniejszych rozmiarów, bo wrzucanie ponad 10 GB za kilku minutowy film nie mam zamiaru.
aby uzyskać 1080p na youtube.com film musi być w HD. Fraps jest fakt najlepszym programem ale nie dziw się że film tak dużo zajmuje (np. u mnie nagranie 30min filmu waży - 24-28 Gb Wiem że dużo ale jakość = waga. Oczywiście później czeka Cię sesja z konwerterem wtedy waga nieco spadnie
HD to znaczy jaki?
W frapsie mam tylko wybór FPS'ów.
Cytat:Oczywiście później czeka Cię sesja z konwerterem wtedy waga nieco spadnie
Tyle to i ja wiem...
Czytaj co piszę. Chodzi mi o dokładne informacje (program, ustawienia, format, itp).
Kruchy, poczytaj tu :
Link usunięto Może znajdziesz coś ciekawego
Zdecydowanie fraps z płatnych a darmowy to Gamecam.
Ok już tłumacze,
Aby nagrywać filmy pobierasz pełną wersję FRAPS, nagrywasz filmik z gry (oczywiście nie jest on jeszcze w HD).
Następnie pobierasz Windows Movie Maker lub jeśli już masz w systemie po prostu otwierasz. Następnie zapoznajesz się z
tym filmikiem, na koniec wrzucasz film na YT!
Powodzenia!
Nie polecam WMM wielkie dno, to hd to jest takie hd jak moja ortografia
Najlepszy program do hd, obróbki wizualnej itp to Sony Vegas Pro 10