07.09.2011, 10:26
Sorki ale nie wiem gdzie wrzucić temat więc wrzucam tutaj. Czy ktoś się spotkał, miał do czynienia, zapłacił nie zapłacił? Dzisiaj na chomika dostałem wezwanie o treści i nie wiem co zrobić, jedni piszą że wyłudzają a drudzy że trzeba.
Cytat:Kancelaria Prawna Pro Bono Dariusz Puczydłowskico zrobić? linków nie daje bo po co ale dostałem za 2krotne ściągnięcie książki wydawnictwa REBIS.
ul. M. Skłodowskiej-Curie 3/16, 15-094 Białystok
UWAGA!
Za pośrednictwem informacji umieszczonych na stronie domowej użytkownika trybiano na domenie internetowej www.chomikuj.pl ustalono i zabezpieczono materiał dowodowy do celów procesowych, że ze strony użytkownika trybiano dokonano bez zgody firmy Dom Wydawniczy REBIS Sp. z o.o. – nielegalnego rozpowszechniania utworów w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, co wypełnia znamiona art. 116 ust. 1 i 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, wg specyfikacji dostępnej pod linkiem
Działając w imieniu mojego Mocodawcy firmy Dom Wydawniczy REBIS Sp. z o.o. wzywam użytkownika trybiano do zaniechania naruszeń związanych z rozpowszechnianiem utworów w celu osiągnięcia korzyści majątkowej za pośrednictwem serwisu "chomikuj.pl" - bez zgody firmy Dom Wydawniczy REBIS Sp. z o.o.. Niniejszym informuję, iż w stosunku do użytkownika serwisu chomikuj.pl - trybiano – Kancelaria Prawna Pro Bono wystosowała przedsądowe wezwanie do zapłaty, dostępne dla użytkownika trybiano pod adresem
Wyłączne informacje w sprawie można uzyskać pod numerem telefonu wskazanym w wezwaniu do zapłaty, do pobrania w załączonym linku.
PS. UWAGA, SKASOWANIE CHOMIKA W TEJ CHWILI NIC NIE DAJE! PRZED WYSŁANIEM WIADOMOŚCI MATERIAŁ DOWODOWY (PLIK I INFORMACJE O UŻYTKOWNIKU) ZOSTAŁ ZABEZPIECZONY I JEST WYSTARCZAJĄCY DO SKIEROWANIA SPRAWY DO PROKURATURY I SĄDU!
Z poważaniem,
Kancelaria Prawna Pro Bono