Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Kancelaria Prawna Pro Bono
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Sorki ale nie wiem gdzie wrzucić temat więc wrzucam tutaj. Czy ktoś się spotkał, miał do czynienia, zapłacił nie zapłacił? Dzisiaj na chomika dostałem wezwanie o treści i nie wiem co zrobić, jedni piszą że wyłudzają a drudzy że trzeba.

Cytat:Kancelaria Prawna Pro Bono Dariusz Puczydłowski
ul. M. Skłodowskiej-Curie 3/16, 15-094 Białystok

UWAGA!

Za pośrednictwem informacji umieszczonych na stronie domowej użytkownika trybiano na domenie internetowej www.chomikuj.pl ustalono i zabezpieczono materiał dowodowy do celów procesowych, że ze strony użytkownika trybiano dokonano bez zgody firmy Dom Wydawniczy REBIS Sp. z o.o. – nielegalnego rozpowszechniania utworów w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, co wypełnia znamiona art. 116 ust. 1 i 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, wg specyfikacji dostępnej pod linkiem

Działając w imieniu mojego Mocodawcy firmy Dom Wydawniczy REBIS Sp. z o.o. wzywam użytkownika trybiano do zaniechania naruszeń związanych z rozpowszechnianiem utworów w celu osiągnięcia korzyści majątkowej za pośrednictwem serwisu "chomikuj.pl" - bez zgody firmy Dom Wydawniczy REBIS Sp. z o.o.. Niniejszym informuję, iż w stosunku do użytkownika serwisu chomikuj.pl - trybiano – Kancelaria Prawna Pro Bono wystosowała przedsądowe wezwanie do zapłaty, dostępne dla użytkownika trybiano pod adresem

Wyłączne informacje w sprawie można uzyskać pod numerem telefonu wskazanym w wezwaniu do zapłaty, do pobrania w załączonym linku.

PS. UWAGA, SKASOWANIE CHOMIKA W TEJ CHWILI NIC NIE DAJE! PRZED WYSŁANIEM WIADOMOŚCI MATERIAŁ DOWODOWY (PLIK I INFORMACJE O UŻYTKOWNIKU) ZOSTAŁ ZABEZPIECZONY I JEST WYSTARCZAJĄCY DO SKIEROWANIA SPRAWY DO PROKURATURY I SĄDU!

Z poważaniem,
Kancelaria Prawna Pro Bono
co zrobić? linków nie daje bo po co ale dostałem za 2krotne ściągnięcie książki wydawnictwa REBIS.

tonyviroos

Wywal pliki i poproś aby pokazali Ci dowody które zgromadzili w Twojej sprawnie, napisz że nie miałeś plików o których mowa, poproś ich również o przedstawienie dokumentu potwierdzającego pełnomocnictwo.
Wszystkie dane na dokumentach muszą być czytelne, dodatkowo jeśli pełnomocnik zwraca się w imieniu jakiejś firmy to zawsze podaje jej pełną nazwę, adres, oraz numer KRS.
Teraz adwokaci wyczaili okazję do zarobku i najpierw szukają plików, potem straszą ludzi twierdząc że są pełnomocnikami jakiejś tam firmy a dopiero jak właściciel chomika chce ugody to kancelaria oferuje swoje usługi firmie w imieniu której do właściciela chomika pisała.
Kubuś73 napisał(a):Pisma z Kancelarii Prawnej Pro Bono ss wysyłane bez podpisu odbioru przesyłki więc bez braku dowodu jej odebrania powinny być tak traktowane jak zwykły śmieć

Nie zgadzam się z tym. Jeżeli Użytkownik otrzymuje PW z treścią "....prosimy o zapoznanie się z treścią niniejszego pisma" i tutaj link.
Jeżeli klikniesz w link, tym samym potwierdzasz odbiór pisma, bowiem w statystykach widnieje informacja 1 pobranie.
Do pisma tego nie ma dostępu nikt oprócz Ciebie ponieważ to Ty otrzymałeś jako jedyny link do tego pliku.
Folder w którym znajduje się pismo jest ukryty!

Oczywiście nadal można polemizować bo np podałeś link na forum i w pismo klika 100 kolejnych osób co przekręca licznik
i tak naprawdę nie wiadomo czy otrzymałeś pismo.

Jedno jest pewne - Pro Bono działa w dość niekonwencjonalny sposób, ale legalnie kolego Kubuś73

Kubuś73 napisał(a):Profil jest ukryty więc nie wiadomo jakie nielegalne pliki posiada.
To nie ma żadnego związku ze sprawą.

Kubuś73 napisał(a):3) Nie podpisujcie przesłanych ugód, gdyż są one z mocy prawa nieważne.
Każda ugoda na piśmie jest ważna z mocy prawa cywilnego.
Nie polemizuję jednak czy godzić się na tą ugodę czy też nie.
Wszystko zależy od indywidualnego przypadku.

Większość tego co piszesz to Twoje emocje bez żadnych argumentów.
Niczego nie popierasz ustawą, tylko swoimi wnioskami będącymi zwykłą polemiką na którą
w Sądzie nie znajdziesz miejsca bo za dyskusje nałożą Ci za to grzywnę.

Kubuś73 napisał(a):śmieszna i przestępcza firma, działająca pod nazwą Kancelaria Prawna Pro Bono
Kolejny raz emocje. To jest zupełnie legalna i zarejestrowana firma. Działa w oparciu o literę
polskiego prawa. Prawda jest jednak to, że nie do końca w porządku, ponieważ wykorzystuje
luki prawne jak np brak sprecyzowanego nalicza opłat w ugodzie za udostępnianie nielegalnych plików.

Musicie sobie tylko odpowiedzieć na pytanie - czy to co robicie na takich portalach jak chomik czy torenty
jest legalne? Czy to jest w porządku?
Denerwujecie się na pisma, kancelarie prawne nazywacie oszustami, a jak nazwać Tych co
udostępniają pliki do których nie posiadają praw autorskich czy majątkowych?

Na te pytanie odpowiedz już sobie sam Kubuś73

Nie mniej jednak wokół kancelarii Pro Bono robi się tyle szumu co wokół piratów
na portalach które umożliwiają udostępnianie plików.
Osobiście nie popieram działalności Pro Bono i mam nadzieję, że wkrótce zobaczymy
w tej sprawie reportaż w TV, ponieważ kancelaria ta działa poniekąd na ludzkim
strachu oraz naiwności.
Wielu ludzi skarży się na nieetyczne metody jakie stosują w celu osiągnięcia
swojego celu.
Kubuś73 napisał(a):ancelaria PB to nie policja a więc nie powini bawić się w śledczych.
To się nie nazywa śledztwo, tylko zbieranie dowodów.

Kubuś73 napisał(a):pieniędzy może rządać ode mnie sąd lub firma windykacyjna na mocy postanowienia sądu a nie jakiś "rekietier" podajacy się za prawnika.
Z mocy prawa cywilnego pieniędzy może żądać od Ciebie każda osoba fizyczna i podmiot gospodarczy.

Kubuś73 napisał(a):Co znaczy ugoda, skoro postępowanie toczy się z urzędu???
A kto Ci powiedział, że z urzędu? To jest postępowanie na drodze ugody pomiędzy dwoma
podmiotami. Nic więcej kolego - nadal opieramy się o prawo cywilne.

Kubuś73 napisał(a):Ugoda może odbyć się z powodem przed sądem, a nie za pośrednictwem jakiejś tam kancelarii.
Mało tego - ugoda może odbyć się nawet w kawiarni jeśli obie strony dojdą do porozumienia.
Wystarczy podpis, który świadczy akceptację warunków ugody.
Kolego po raz kolejny masz do czynienia z prawem cywilnym.
Widzę, że masz znikome o tym pojęcie, bo jak czytam - prawo cywilne dla Ciebie nie istnieje.

Kubuś73 napisał(a):Do kosztów pobranych plików doliczane sa koszty kancelarii !!! Czy to jest etyczne???
To nie jest etyczne, ale jest zgodne z polskim prawem - zapytaj pierwszego lepszego prawnika
na potwierdzenie moich słów.

Kubuś73 napisał(a):z mojego chomika korzysta 20 osób i co wtedy? Jak udowodnić która z nich otworzyła plik i odczytała treść????
To Twój problem jak udowodnić. Zakładając, że to Ty będziesz oskarżony, musisz się bronić,
argumentując to jak podałeś 20-stoma osobami korzystającymi z komputera.
Będziesz musiał wymienić te osoby, które będą przesłuchane, jeżeli chciałbyś aby Ci to pomogło.

Kubuś73 napisał(a):Nie kierowałem się emocjami albowiem 99% jet przekopiowane i wklejone więc moich są tam 2 zdania.
Podaj w takim razie źródło. To zdanie zupełnie nie pokrywa się z tym co piszesz często personalizując swoje wypowiedzi.
Domniemywam, że nie wiesz co mówisz, kłamiesz i piszesz nie od rzeczy.
Da się to wyczuć.
Nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia, bo wprowadzasz ludzi w błąd
i popełniasz strasznie dużo błędów ortograficznych oraz literówek.
Kolego z Tobą jednak nie ma o czym rozmawiać. Przykro mi.
Napisałem te posty i wrzuciłem materiały tylko po to aby ciut uspokoić użytkowników chomika. Osiągnęło to, jak widać powyżej inny cel. Wywołało, niezrozumiałą agresję. Skąd sie to wzięło? Nie wiem. Dllaczego tak sie stało? Pozostanie to tajemnicą.
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że nie o treść merytoryczną jestem atakowany a o jakieś tam literówki czy błędy ortograficzne(których to autorem nie jestem). Aby ulżyć wszystkim "zdenerwowanym" proponuję zamknąć temat albo wywalić go do kosza.
Niniejszym żegnam się z tym forum, gdzie Admin czepia sie literówek, choć sam je popełnia
cytuję:
"Kolejny raz emocje. To jest zupełnie legalna i zarejestrowana firma. Działa w oparciu o literę
polskiego prawa. Prawda jest jednak to, że nie do końca w porządku, ponieważ wykorzystuje
luki prawne jak np brak sprecyzowanego nalicza opłat w ugodzie za udostępnianie nielegalnych plików.

tonyviroos

Brawo, kolejny użytkownik ma dość tego forum.
(24.10.2011, 10:11)tonyviroos napisał(a): [ -> ]Brawo, kolejny użytkownik ma dość tego forum.

A Ty skąd się urwałeś?

Ja nie rozmawiałam z nim o forum tylko na zupełnie inny temat.
Nie masz nic do powiedzenia? To lepiej przemilcz swoje spostrzeżenia.
Jeżeli masz jakieś uwagi odnośnie forum, to z tego co widzę masz tu taki dział
"Rozwój forum".
Tam może umieścić swoje "ale".

Przepraszam za offtop, ale takie "puste wstawki" nie na temat mnie irytują.
Kontynuujcie sobie rozmowę na temat Pro Bono bo na tym powinniśmy się skupić, a nie
na Twoich docinkach kolego Tonyviroos.

tonyviroos

A Ty skąd się urwałaś ??
Wyraźnie napisał " Niniejszym żegnam się z tym forum, gdzie Admin czepia sie literówek, choć sam je popełnia"
Więc o co Ci chodzi ??
Może jesteś cenzorem i będziesz mi dyktować co i gdzie mam pisać ?? nie sądzę.
Najpierw Ty się zastanów co chcesz napisać a później to pisz albo przemilcz.
tonyviroos napisał(a):Wyraźnie napisał " Niniejszym żegnam się z tym forum, gdzie Admin czepia sie literówek, choć sam je popełnia"

Kolego czytałam już Twoje wypowiedzi na forum więc domyślam się, że
wiesz jak ważna jest poprawna pisownia dla forum? Po co więc ta gadka?

No chyba, że lubisz działać na szkodę forum na którym przebywasz... to już inna sprawa.
Podziwiam cierpliwość moderatorów. Jak dla mnie są aż nadto tolerancyjni.

Ptaki nie robią do tego samego gniazda w którym przebywają, a Twoje zachowanie (komentarz)
właśnie na to wskazuje. Dlatego jak Ci się coś nie podoba, idź na inne forum, albo
napisz swoje uwagi tam gdzie Ci wskazałam.

Dziwnie się zachowujesz i to mnie wkurza... Jakbyś czerpał radość z takich sformułowań jakiego użył cytowany
przez Ciebie Kubuś73.
Patrze na Twój profil i widzę niemal 1000 postów, chyba maksymalną ilość gwiazdek i nie
mam pojęcia jak żeś się tu uchował z takim podejściem do ludzi i ich pracy.

Byłam na niejednym forum, widziałam wielu wścibskich użytkowników, ale Ty jesteś
chyba jedną z najdziwniejszych osób na tym forum.

Koniec spamu. Jestem tu nowa więc pisz do mnie na PW jak chcesz dalej coś
udowadniać. Nie chce się narażać moderatorom od samego początku kiedy tu przybyłam.
Stron: 1 2