Dzisiaj zauważyłem że chomikuj.pl, przestało wyświetlać ilości pobrań pliku. Czy jest to spowodowane jakimś problemem technicznym, czy też zamierzone działanie portalu, tego nie wiem , ale napisałem do nich aby to wyjaśnili.
Faktycznie nie ma. Jakbyś się czegoś dowiedział to napisz
Dostałem taką wiadomość:
Cytat:Witam serdecznie,
Dziękujemy za e-mail.
Rzeczywiście, licznik pobrań nie jest już widoczny na stronie. Został on usunięty,
gdyż w najbliższym czasie planowane jest wprowadzenie nowego, udoskonalonego
systemu informacyjnego nt. pobrań plików.
Przepraszamy za niedogodności i prosimy o cierpliwość. Mamy nadzieję, że
najbliższe zmiany będą ułatwieniem dla Użytkowników portalu.
W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.
--
Pozdrawiam
Agnieszka Rutkowska
Obsługa Użytkowników
Chomikuj.pl
Ciekaw jestem cóż oni takiego znowu wymyślili.
To teraz kancelarie wyłudzające pieniądze od chomików mają twardy orzech do zgryzienia, bo nie wiedzą ile razy plik został pobrany. Może administracja też o tym pomyślała.
Cytat:To teraz kancelarie wyłudzające pieniądze od chomików mają twardy orzech do zgryzienia, bo nie wiedzą ile razy plik został pobrany. Może administracja też o tym pomyślała.
tak tak akurat kancelaria robi z rzut ekranu kto ile razy .....
(15.09.2011, 14:45)traxter napisał(a): [ -> ]To teraz kancelarie wyłudzające pieniądze od chomików mają twardy orzech do zgryzienia, bo nie wiedzą ile razy plik został pobrany. Może administracja też o tym pomyślała.
Spadłem z krzesła i gdy próbowałem wstać to jeszcze trzasnąłem głową w biurko przy czytaniu.
1. Wprowadzają nowy licznik więc twoje nadzieje można o *******.
2. Ilość pobrań jest w logach które i tak wyciągną.
3. Administracja nie myśli tonem „chronimy użytkowników” tylko „złapią paru, a reszta i tak zostanie”.
Może zrobią coś takiego, że będziemy mogli zobaczyć jakie pliki zostały pobrane poprzedniego dnia. Dzięki temu będzie można zobaczyć za jakie pliki dostajemy codzienne punkty
Byłoby nieźle.
(15.09.2011, 19:38)Tadzikko napisał(a): [ -> ]Może zrobią coś takiego, że będziemy mogli zobaczyć jakie pliki zostały pobrane poprzedniego dnia. Dzięki temu będzie można zobaczyć za jakie pliki dostajemy codzienne punkty Byłoby nieźle.
Było by fajnie ..
Ja się obawiam mimo wszystko, że to może mieć związek z ostatnią nagonką na portal.
Mam tylko nadzieję że dotychczasowa ilość pobrań nie zostanie wyczyszczona do zera i po wprowadzeniu nowego licznika ilość zostanie odtworzona.
To właśnie dzięki ilości pobrań pliki są popularne, gdyż chętniej ściąga się plik ileś tam razy pobrany niż dopiero co wrzucony na chomika z kilkoma pobraniami.
Takich plików z ilością pobrań ponad 500 miałem dość sporo i były to pliki bardzo dobrze ściągalne i często wyszukiwane w google na skalę światową.
Po za tym w razie wystąpienia problemu z plikiem u 1 na 100 użytkowników zawsze można było się podeprzeć tym że te 99 użytkowników nie miało żadnych problemów itp.
Od Kilku dni nie widać wskaźnika ilości pobrań tj tego ile razy dany plik był pobierany
co dla wielu było cenną informacją
...
Do niedawna obok daty dodania filmu / pliku był mini ikonka z info o ilości pobrań , ale od kilku dni się już te ikonki nie pojawiają ...
Jak ustaliłam w wymianie maili z kilkoma chomikami to efekt zmian ... podobno mają być lepsze wskaźniki i dlatego ten "zniknął".!
Szkoda jedynie , że kolejny już raz nie ma od admina NIC !! żadnych wieści , a przecież by mógł wysłać mail do wszystkich z powiadomieniami..
Ciekawe.. "zapomniał" czy też mu się nie chciało powiadamiać użytkowników o tak istotnej zmianie ?..
A może to świadome działanie - tylko jaki miał w tym cel ? chce nas zaskoczyć ?
Już raz tak zrobił zmieniając funkcjonalności w opisach folderów i był z tego wielki bałagan ..
Ciekawe jakie skutki będą z tego , że zaskoczy Nas zmianami zliczania pobrań ?
Jeśli ktoś wie coś o tym jak obserwować ilości pobrań będę wdzięczna za info...