Kucharek
29.09.2011, 13:07
Składniki:
4 kromki razowego chleba
koncentrat pomidorowy
2 pieczarki
tofu (dowolne - może być twarde, sałatkowe, wędzone)
natka pietruszki
cebulka
cząber (lub bazylia)
sól
Chleb podzielić na dwie pary kromek. Po wewnętrznej stronie każdej pary posmarować koncentratem pomidorowym. Na jedną stronę położyć plasterki tofu (albo posmarować sałatkowym), posypać cząbrem lub bazylią, następnie plasterki pieczarek, krążki cebuli, natkę, sól. Przykryć drugą kromką z pary. Można po wierzchu lekko posmarować olejem. Wrzucić do grzankownika (takiego "składanego", że sprasowuje grzankę), zapiec i gotowe, jeśli nie masz grzankownika włóż kanapki do piekarnika na 180st na 10-15 minut.
4 kromki razowego chleba
koncentrat pomidorowy
2 pieczarki
tofu (dowolne - może być twarde, sałatkowe, wędzone)
natka pietruszki
cebulka
cząber (lub bazylia)
sól
Chleb podzielić na dwie pary kromek. Po wewnętrznej stronie każdej pary posmarować koncentratem pomidorowym. Na jedną stronę położyć plasterki tofu (albo posmarować sałatkowym), posypać cząbrem lub bazylią, następnie plasterki pieczarek, krążki cebuli, natkę, sól. Przykryć drugą kromką z pary. Można po wierzchu lekko posmarować olejem. Wrzucić do grzankownika (takiego "składanego", że sprasowuje grzankę), zapiec i gotowe, jeśli nie masz grzankownika włóż kanapki do piekarnika na 180st na 10-15 minut.