05.10.2011, 23:11
No wiec panie i panowie trafiłem dzisiaj na nietypowy problem. Ściągnąłem sobie kilka nowych plików z „sezonu jesiennego” w formacie mkv. Pliki z „sezonu letniego” działają bez zarzutu.
W każdym razie, najpierw odpaliłem plik w SUB-Edit playerze i wyświetlił mi komunikat „Zeby otworzyć plik .mkv należy zainstalowac Matroska Splitter” - pobrałem, zainstalowałem, i ten sam komunikat.
Pomyślałem ze to wina kodeków, więc ściągnąłem nowy K-lite codec pack, i nic. Ściągnąłem także CCCP pack i nic.
Komunikaty które wyświetlają mi poszczególne playery:
1. SubEdit Player - „Zeby otworzyć plik .MKV należy zainstalować Matroska Splitter!”
2. VLC - nie pokazuje nic.
3. Media Player Classic - „Cannot render the file”
4. Windows Media Player - „The media type of this file is not recognized”
5. ALLPLAYER – albo dostaje zwiechy, albo pisze ze nie mam kodeka, ale nie rozpoznał jakiego.
W każdym razie, najpierw odpaliłem plik w SUB-Edit playerze i wyświetlił mi komunikat „Zeby otworzyć plik .mkv należy zainstalowac Matroska Splitter” - pobrałem, zainstalowałem, i ten sam komunikat.
Pomyślałem ze to wina kodeków, więc ściągnąłem nowy K-lite codec pack, i nic. Ściągnąłem także CCCP pack i nic.
Komunikaty które wyświetlają mi poszczególne playery:
1. SubEdit Player - „Zeby otworzyć plik .MKV należy zainstalować Matroska Splitter!”
2. VLC - nie pokazuje nic.
3. Media Player Classic - „Cannot render the file”
4. Windows Media Player - „The media type of this file is not recognized”
5. ALLPLAYER – albo dostaje zwiechy, albo pisze ze nie mam kodeka, ale nie rozpoznał jakiego.