Dziś w programie "Pytanie na śniadanie" była rozmowa na temat ściągania plików z internetu.
Na pytania dziennikarzy odpowiadali:
Pani Monika Brzozowska - Adwokat z kancelarii PDNB, ekspert od prawa autorskiego.
Pan Dariusz Puczydłowski - z kancelarii adwokackiej Probono.
Wywiad możecie obejrzeć tutaj:
http://www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sn...ie/5446822
Rozpowszechniasz pliki? Łamiesz prawo !
Złożono już ponad
13 tysięcy zawiadomień do prokuratury a kolejne
kilkanaście tysięcy jest przygotowanych ! - Mówił Dariusz Puczydłowski.
Po obejrzeniu tego wywiadu mam mieszane uczucia, skoro pani mówi że mimo ugody mogę i tak być pociągnięty do odpowiedzialności to po co tak naprawdę mam zawierać ją z nimi?Tutaj toczy się podobna dyskusja.
Pan Dariusz Puczydłowski on wyczuł kase teraz nie popuści 13 tysięcy zawiadomień do prokuratury my zapłacimy a chomik padnie tylko dziwi mnie że tak na chomika sie zawzieli przecież wiecej ludzie udostepniaja pliki na filesonic fileserwer itp i tam płaca kasą a nie punktami wystarczy wejść na jakiegoś wareza no chyba że najpierw chcą zniszczyć chomika a później wareza wojna z wiatrakami ale jak znam życie gościowi chodzi o kase a te prawa autorskie ma gdzieś
Kto się da złapać na to zapłaci,a te hostingi o których mówisz to są za granicą także mogą na razie cmoknąć ich w wentyl.
(12.10.2011, 00:42)Kucharek napisał(a): [ -> ]Kto się da złapać na to zapłaci,a te hostingi o których mówisz to są za granicą także mogą na razie cmoknąć ich w wentyl.
Nie prawda. Chomikuj.pl też ma serwery za granicą (na Cyprze) i co?
Jak się nie da ścigać właścicieli, to zawsze można pociągnąć do odpowiedzialności
Użytkowników.
Efekt jest taki, że Chomikuj.pl w bardzo szybkim tempie traci swoich 'fanów' (?)
(12.10.2011, 06:02)admin napisał(a): [ -> ]Nie prawda. Chomikuj.pl też ma serwery za granicą (na Cyprze) i co?
Jak się nie da ścigać właścicieli, to zawsze można pociągnąć do odpowiedzialności
Użytkowników.
Efekt jest taki, że Chomikuj.pl w bardzo szybkim tempie traci swoich 'fanów' (?)
Ale chomikuj podlega prawu polskiemu a takie hostingi jak hotfile już nie.
I kto się tym przejmuje???
Następne zastraszanie.
Ile czasu można chować głowę w piasek?
Im mniej się przejmuję takimi pierdołami tym lepsze mam samopoczucie.
Jak komuś to przeszkadza niech usunie chomika a nie wypisuje że się obawia.
Dzięki takiej propagandzie zyskuję coraz więcej fanów i co najważniejsze - punktów, które wymieniam na transfer dla innych.
Dlaczego? Bo coraz więcej chomików znika a mój nie.
Akcja minie i zostaną tylko najwytrwalsi z dobrą lub bardzo dobrą reputacją.
Będą nazywani weteranami wojny o pirackie kopie wszystkiego co nielegalne i... legalne.
(13.10.2011, 00:36)skrzypas napisał(a): [ -> ]..zostaną tylko najwytrwalsi..
Albo najgłupsi.
Nie jest dobrym pomysłem ignorowanie polskiego prawa.
Trzeba być głuchym albo ślepym, żeby nie zdawać sobie sprawy z tego,
co się wokół dzieje kolego Skrzypas.
Myślę, że Twoja świadomość obudzi się najwcześniej gdy otrzymasz wezwanie
do skrzynki pocztowej własnego miejsca zamieszkania.
Dane userów chomikuj(IP itp) są na serwerach na CYPRZE jeśli prokuratura wyda nakaz udostępnienia tych danych chomikuj nie ma obowiązku ich udostępniać