Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Pozycjonowanie - google
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jak zacząć pozycjonować witrynę na konkretną frazę ?

tonyviroos

Tutaj masz podstawy http://www.optymalizacja.com/podstawy-po...owania.php

Tego jest zbyt wiele żeby tu wszystko opisywać, poza tym zadałeś tak nieprecyzyjne pytanie że trudno mi cokolwiek poza linkiem doradzić
Chodzi mi o to jak podnieść pozycję w wyszukiwarce google.

np. wpiszę w wyszukiwarkę Pozytywny to żeby na górze była moja strona.

tonyviroos

Zapoznaj się na początku z podstawami pozycjonowania do których link podałem wyżej, cały proces pozycjonowania jest dosyć rozległy i długotrwały.
Na samym początku musisz zoptymalizować stronę pod kontem SEO, potem musisz zrobić mapę strony i dodać ją do wyszukiwarek.
Jak strona będzie dodana musisz postarać się o linki przychodzące z anchor tekstem i musisz stronę katalogować.
To takie najważniejsze podstawy, można też pokusić się o zrobienie jakiegoś zaplecza pozycjonującego.
A znasz jakieś metody na pozyskanie linków z anchor tekstem ?
- Czy opłaca się dodawać stronę do systemów wymiany linków ?

tonyviroos

Proponuję troszeczkę się wysilić i poszukać w google oraz na stronie do której podałem linka wyżej.
Nie piszę tego bo mi się nie chce tłumaczyć, tylko dlatego że jest tego bardzo dużo i nie da się tego wytłumaczyć w jednym temacie
(15.10.2011, 16:24)Pozytywny napisał(a): [ -> ]Jak zacząć pozycjonować witrynę na konkretną frazę ?

Najpierw zacznij od optymalizacji kodu swojej strony www.
Podaj adres strony, wtedy będę mógł powiedzieć Ci więcej.
Mam podobny problem co kolega, który założył temat. :)

Mam 3 strony, które chcę wypozycjonować:
- www.karolla.com - to strona mojej firmy - taka główna. :)
- www.papierowe-kubki-z-nadrukiem.blog.pl - jeden z kluczowych asortymentów mojej firmy.
- www.owijki-na-kubki.com.pl - produkt nowo wprowadzony .

Słowa kluczowe do każdej z nich mam... No i teraz pytanie za 100000 pkt. :)

Czy dodawanie do katalogów w miarę tematycznych, bo to dość dziwna tematyka, wystarczy?

W jaki sposób sprawdzić mogę na tych stronach optymalizację kodu? Ponieważ brzmi to dla mnie prawie nieosiągalnie. :)
Musisz popracować przede wszystkim nad meta tagami (title, description, keywords, robots) pod SEO. Każda porządna strona posiada szereg ułatwień dla wyszukiwarki, dzięki czemu poprawia się pozycja. Proponuję przejrzeć te słowa kluczowe i jednoznacznie określić tutaj treść strony. Dodatkowo watro zadbać o to, aby nagłówki i linki były krótkie, bez zbędnych znaków, a treści było więcej od kodu. Warto też zrobić mapę strony i dobrą nawigację.

Liczy się też zgodność słów kluczowych z treścią, ponieważ kilka niewłaściwych za dużo i już twoja strona wchodzi pod niewłaściwą tematykę, a to oznacza gorszy wynik przy właściwym zapytaniu w wyszukiwarce. Widzę jednak, że akurat pod tym kątem u Ciebie jest w porządku.

Niestety muszę przyznać, że twoja druga strona jest dziurawa jak ser szwajcarski. Chodzi mi o błędy w kodzie. Cześć tych ostrzeżeń oczywiście, to nie są błędy, ale resztę warto poprawić.

Twoja druga strona

Twoja trzecia strona

Przynajmniej widać jak skrypty mogą łatwo "ogarnąć" stronę. Watro zoptymalizować strony i pod tym kątem.

Jeśli masz jakieś pytania dotyczące twoich stron, a nie ogólnego pozycjonowania, to proponuję założyć nowy temat. Jeśli masz dalsze pytania odnośnie SEO, to ten temat jest ok.
Stron: 1 2