Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Rheinfall - Szwajcaria
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

mabud73

To już nie weekendowy wypad jak u Beatki, a wyjazd na dłuższy czas. Znalazłem się tam nie przypadkowo. Piękne otoczenie, jak to w górach. Wodospad na rzece Ren. Piękny, dość spory i bardzo ciekawy. Przecudna okolica. Z resztą oceńcie sami. Zapraszam do przeglądania zdjęć.

[Obrazek: imgp5406.jpg]

[Obrazek: imgp5407.jpg]

[Obrazek: imgp5416.jpg]
Te pierwsze trzy zdjęcia, przedstawiają sam wodospad jak i jego przecudną okolicę. Szkoda że zdjęcie nie odda tej potęgi. Uwierzcie mi, nie należę do strachliwych ludzi, ale jego wielkość przytłacza i zapiera dech w piersiach:D
[Obrazek: imgp5464.jpg]
To zdjęcie było robione z pokładu łodzi, która podpływała pod samą kipiel wodospadu. Mówię wam, że frajda nie z tej ziemi. Gość który prowadził tę łódź, pozwalał sobie na wiele. Nie było na nas suchej nitki :D
[Obrazek: imgp5518.jpg]
A to, żeby nie było, że zassałem fotki z netu :D
[Obrazek: imgp5446q.jpg]
Ta fotka spędza mi sen z powiek. Jako wędkarz, wisiałem na pomoście przez kilka godzin i przypatrywałem się pstrągom. Piękne okazy, ale niestety, jak to zawsze na przekór bywa, ZAKAZ POŁOWU :-/

W miarę postępujących porządków na moim PC-ecie, dorzucę jeszcze parę ciekawych zdjęć z nad tego wodospadu. Postaram wybrać się takie, które oddadzą piękno tego miejsca :)
Rewelacja, uwielbiam takie wyprawy, w ogóle zamki, jeziora, wodospady, tamy, itd. Super :)