Dobrze by było, gdyby pliki filmowe na Chomikuj.pl miały informacje techniczne dotyczące filmu, takie jak np. Wymiary filmu, Dane o kodekach, Jakość, itd.
Myślę, że przydałoby się to w szukaniu filmu o jak najlepszej jakości.
Kto jest za?
Przecież takie dane już istnieją o ile się nie mylę. Rozmiar, format często w opisach filmów są dane dotyczące długości filmu... więc nie wiem.
Nie ma żadnych informacji o rozdzielczości filmu, ani o prędkości transmisji bitów, itp.
... Chyba, że ktoś sam to dopisze w opisie pliku.
Chyba znacznie lepiej ogląda się film np. o rozdzielczości 704x544 niż 352x288 czyż nie?
Tylko taki film więcej zajmuje
Ja wolę zaoszczędzić połowę i obejrzeć np. drugi film. Wątpię żeby administracja chomikuj wdrożyła ten pomysł w życie. Jednak jeżeli o mnie chodzi to byłbym za pomysłem
biedron napisał(a):Chyba znacznie lepiej ogląda się film np. o rozdzielczości 704x544 niż 352x288 czyż nie?
Ten drugi format to raczej rozdzielczość do ładnego oglądnięcia filmiku w telefonie a nie na PC.
Ten pierwszy też nie jest rewelacyjny.
A info przydałoby się ale nie mi tylko Wam.
Ja oglądam sobie filmy online za free (z obejściem limitów poprzez usuwanie ciasteczek przeglądarki :-P ) więc Chomikuj.pl do filmów nie jest mi potrzebne.
skrzypas napisał(a):Ja oglądam sobie filmy online za free (z obejściem limitów poprzez usuwanie ciasteczek przeglądarki :-P )
Skrzypas może napisał byś coś o tym w nowym wątku?Myślę że warto podzielić się taką wiedzą z innymi.
Popieram Kucharka
Zdradź nam ten sekret...