Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Poszukuję Testerów do Nowego Portalu WWW
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam.

Na dniach rusza mój najnowszy projekt strony WWW, który umożliwi Darmową wymianę Lubie to oraz Google Plus.

Poszukuję osób, które chcą jako pierwsze przystąpić do systemu i mieć szansę uzbierania pod sobą sporej ilości, poleconych. Jeśli ktoś uzbiera poleconych ma szansę wygrac w konkursie na Poleconych oraz zarabiać na poleconych.

Za każdą rejestrację otrzymuje się punkty, następnie za każde kliknięcie poleconego otrzymuje się punkty, więc tak na prawdę nie trzeba nic robić a punkty same będą się zbierały. Później takie punkty można wymienić na darmową reklamę lub sprzedać na wolnym rynku. Zdradzę, że w niedalekiej przyszłości będzie uruchomiona giełda punktów, która pomoże jeszcze w szybszy sposób sprzedaż tych punktów. Możliwości zarobkowych będzie wiele. Kwestia tylko czy ktoś będzie zainteresowany...

Zapraszam do wypowiadania się w temacie lub zgłaszania na PW.
Rogaal napisał(a):Na dniach rusza mój najnowszy projekt strony WWW, który umożliwi Darmową wymianę Lubie to oraz Google Plus.
Czym Twoja strona będzie się wyróżniała spośród setek tego typu już istniejących?
Przekonaj mnie, w czym będziesz lepszy od konkurencji, dlaczego warto z Tobą współpracować.
Witam.

Tak masz racje, powstaje wiele stron w sieci tego typu, lecz każda szybko upada, ponieważ albo źle została rozplanowana kampania reklamowa albo ktoś miał za słaby skrypt z allegro, który po prostu każdy użytkownik mógł w łatwy sposób oszukać nabijając sobie punkty. Ale nie o stronach konkurencji chciałem napisać, ponieważ konkurować z innymi to dobra rzecz :)

Co do mojego systemu. Nie chciałbym dużo zdradzać, ponieważ wszystkie moduły, możliwości sprawdzicie sami po Starcie :)

Co do takich aspektów, które mogą mnie wyróżniać:

- Dedykowany skrypt, napisany od podstaw i na potrzeby serwisu ( nie jakaś kolejna kopia z allegro )
- Unikalna grafika
- System na początku nie zakorkuje się, ponieważ dodaję troszkę stron Facebook i Google Plus tak aby każdy od zarejestrowania mógł zdobywać punkty
- Możliwość zarabiania na systemie poprzez sprzedaż punktów na wolnym rynku ( możliwość przelewów )
- Zabezpieczenia typu aktywowania konta Facebook i Google plus poprzez mail facebooka i google
- Systemi zabezpieczające odklikiwanie

oraz wiele innych, które nie chciałby wymieniać, ponieważ system jeszcze nie wystartował...

Rozumiem, własny autorski skrypt daje nadzieję na unikalne rozwiązania.

A czy nie obawiasz się zbanowania domeny przez Google?
Jak by nie było, takie "sztuczne nabijanie" google+1 oraz "lajków" jest
"oszukiwaniem" algorytmów giganta z Mountain View.

Powstało już sporo serwisów na ten temat. Nierozsądnym było by
nie zdawać sobie sprawy z tego, że google nie wie o tego rodzaju praktykach.
Myślisz, że zostawią sprawę w obecnym stanie rzeczy, czy planują już
odpowiednie modyfikacje algorytmów?

Nie obawiasz się straty czasu i pieniędzy inwestując w rozwój czegoś,
co nie do końca jest zgodne z ideą funkcjonowania przede wszystkim google+1?
Witam.

Uwierzcie, że zanim wziąłem się za pracę nad serwisem przeanalizowałem wszystko i mam zapewnione możliwości, które zwiększają zabezpieczenia przed usuwaniem plusików google bo tutaj jest największy problem.

Mój system był stworzony z myślą o tym, żeby kliknięcia w ogóle nie były skorelowane z domeną systemu. Więc tutaj wszystko jest tak zrobione aby google uznało to za jak najbardziej naturalną.

Serwis jest tak tworzony aby był on jednym z bardziej zaawansowanych serwisów tego typu. Aktualnie jedynym konkurentem od strony technicznej jest faceplus. Innych według mnie nie ma, przynajmniej nie spotkałem się z nimi.

Jesli możecie podajcie takie, które maja te zastosowania i inne lepsze, bo ja takich nie zauważyłem.

Uważam, że w sieci jest miejsce na nowy projekt tego typu, który będzie bardziej zaawansowany technicznie niż inne.
Zresztą konkurencja jest dobra :) Zawsze zmusza do wyprzedzania innych w nowościach...

(06.12.2011, 12:17)admin napisał(a): [ -> ]Rozumiem, własny autorski skrypt daje nadzieję na unikalne rozwiązania.

A czy nie obawiasz się zbanowania domeny przez Google?
Jak by nie było, takie "sztuczne nabijanie" google+1 oraz "lajków" jest
"oszukiwaniem" algorytmów giganta z Mountain View.

Powstało już sporo serwisów na ten temat. Nierozsądnym było by
nie zdawać sobie sprawy z tego, że google nie wie o tego rodzaju praktykach.
Myślisz, że zostawią sprawę w obecnym stanie rzeczy, czy planują już
odpowiednie modyfikacje algorytmów?

Nie obawiasz się straty czasu i pieniędzy inwestując w rozwój czegoś,
co nie do końca jest zgodne z ideą funkcjonowania przede wszystkim google+1?

Co do Google to uważam, że ono jest przed nami zawsze o co najmniej 15 kroków :) Więc przed nimi nic się nie uchowa :)

Serwis jest głównie nastawiony na " Lubie to " bo to jest aktualnie najbardziej na TOPIE...

Google Plus to aktualnie system, który cały czas jest testowany według mnie. Niby pomaga w pewnym sensie pozycjonować strony www. Możliwe, że google wprowadzi taki algorytm, który będzie zwracał więcej uwagi na plusiki i wtedy ustalał pozycję strony. Zobaczymy jak to będzie.

tonyviroos

[Wypowiedź usunięta przez Użytkownika]
(06.12.2011, 23:15)tonyviroos napisał(a): [ -> ]Tutaj będę mógł się wypowiedzieć jak coś pokażesz, faceplus wcale nie jest taki dobry jak uważasz, jest dziurawy i kilka osób już wyleciało z google dzięki ich klikom w google+
Z resztą nie będę się więcej wypowiadał bo nie ma jeszcze wersji demo Twojego skryptu więc trudno cokolwiek pisać na ten temat

(06.12.2011, 21:43)Rogaal napisał(a): [ -> ]Google Plus to aktualnie system, który cały czas jest testowany według mnie. Niby pomaga w pewnym sensie pozycjonować strony www. Możliwe, że google wprowadzi taki algorytm, który będzie zwracał więcej uwagi na plusiki i wtedy ustalał pozycję strony. Zobaczymy jak to będzie.

Google + to dopiero wersja beta nowego skryptu pozycjonującego strony, z pewnych źródeł wiem że google planuje zupełnie zmienić politykę pozycjonowania stron.
Google już dawno wprowadził algorytm zwracający uwagę na plusy co przekłada się na zmiany pozycji w wynikach wyszukiwania, jednego dnia możesz być w wynikach na 5 stronie a dwa dni później po zdobyciu kilkudziesięciu plusików możesz być w top 10, warunek jest jeden - plusów nie może być w danym miesiącu więcej niż odwiedzin strony (unikalnych odwiedzin).

Offtop:
Czekam z niecierpliwością na start Twojego projektu bo w styczniu ruszam ze swoim ulepszonym i rozbudowanym projektem likeasurf.pl (zupełnie nowy silnik, stary wygląd) więc będę miał z kim konkurować :D

Tak na początku ich system z powodów nieumiejętnego zabezpieczenia się wywalał plusiki z chmurek itp. Z czasem dobrze to rozegrali. Na szczęście mój projekt również to rozgryzł i wprowadził, więc tutaj mam nadzieje, że nie będzie takich rzeczy. Wiadomo też to, że w systemie potrzebni są ludzie, którzy klikają MĄDRZE, a nie tacy, którzy na pałe klikają wszystko co tylko podleci :)

Co do pozycjonowania dzięki plusikom google to możliwe, że masz racje. Google nie lubi pozycjonerów i dlatego chce ich zniszczyć wprowadzając cały czas nowe algorytmy itp. Wiem coś o tym, bo sam pozycjonuje strony www. Aktualnie Plusiki Google działają na zasadzie takiej, że jesteś wyżej w wynikach u osób, które kliknęły Plusika na Twojej stronie - przynajmniej ja to tak interpretuje i tak to zauważyłem. Ale owszem masz racje Google idzie w kierunku wprowadzenia tego jako pomoc w pozycjonowaniu stron. Więc tutaj tym bardziej taki system jak mój będzie dobrą maszyną, która pomoże w zdobyciu plusików :)

No mam nadzieje, że bede mógł ujawnić system już niebawem :) Konkurencja to podstawa :)

Nadal zapraszam osoby zainteresowany do współpracy...
A daj linka na PW sprawdze sobie ;)
(08.12.2011, 11:18)trybiano napisał(a): [ -> ]A daj linka na PW sprawdze sobie ;)

Witaj.

Jeszcze nie mogę podać, ponieważ aktualnie serwis jest testowany na domenach testowych :)

Możliwe, że już w niedziele/poniedziałek uda się oficjalnie wystartować :)

Kucharek

Więc jak będziesz już gotowy to daj znać, pomogę w testach.
Stron: 1 2