Karol
14.12.2011, 20:54
![[Obrazek: obrazek-12025.jpeg]](http://zpierwszegotloczenia.pl/galeria/posty/obrazek-12025.jpeg)
Składniki
cukier 6 łyżek
jajka 2 szt.
landrynki
mąka tortowa 2 szklanki
masło 160 g
sok pomarańczowy 4 łyżki
Mąkę przesiać, dodać pokrojone na kawałki masło, rozetrzeć palcami. Gdy mieszanka będzie przypominała okruchy, dodać białka, sok, cukier. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wykroić choinki. W każdym ciastku wyciąć okrągłe otwory, w każdy z nich włożyć rozdrobnione landrynki. Zrobić drutem dziurkę na wstążeczkę. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. W każdy otwór włożyć wstążeczkę.