Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Fasola z kapustą
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Karol

[Obrazek: obrazek-24533.jpeg]

Składniki :

50 dag kapusty kiszonej, 20 dag białej fasoli, 1 cebula, kminek, sól, pieprz, olej rzepakowy

Fasolę przebrać i wypłukać. Wsypać do garnka, zalać wodą i odstawić na całą noc. Kapustę pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować z odrobiną kminku. Odcedzić z nadmiaru wody.

Fasolę ugotować w osobnym garnku. Gdy będzie miękka przełożyć do kapusty. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić z odrobiną oleju rzepakowego. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.