16.01.2012, 15:19
Stron: 1 2
16.01.2012, 15:58
Ehh. Czasy szkolne...
Historia z liceum:
Jako jedyna klasa stawiliśmy się grzecznie na lekcję, czekamy na historię (nauczyciel historii to nasz wychowawca). Po 10 minutach dalej nikogo nie ma. Idziemy do nauczycielskiego, a wychowawca na nas gały.
- To wy tu jeszcze jesteście?!
- Tak. Reszta klasy czeka pod salą.
Zza pleców wychowawcy wychodzi dyrektor z mega karpikiem i rzuca do nas tekstem
- My was tu nie widzieliśmy - bierze dziennik, otwiera obecności, wali wielki napis "wycieczka do muzeum", podpisuje, podpisuje wychowawca.
- A teraz sio i nie rozrabiać tylko, żebyśmy się za was nie wstydzili.
I w ten sposób jako jedyna klasa w szkole nie mieliśmy żadnej nieobecności mimo całodniowych "wagarów" ;p
Historia z liceum:
Jako jedyna klasa stawiliśmy się grzecznie na lekcję, czekamy na historię (nauczyciel historii to nasz wychowawca). Po 10 minutach dalej nikogo nie ma. Idziemy do nauczycielskiego, a wychowawca na nas gały.
- To wy tu jeszcze jesteście?!
- Tak. Reszta klasy czeka pod salą.
Zza pleców wychowawcy wychodzi dyrektor z mega karpikiem i rzuca do nas tekstem
- My was tu nie widzieliśmy - bierze dziennik, otwiera obecności, wali wielki napis "wycieczka do muzeum", podpisuje, podpisuje wychowawca.
- A teraz sio i nie rozrabiać tylko, żebyśmy się za was nie wstydzili.
I w ten sposób jako jedyna klasa w szkole nie mieliśmy żadnej nieobecności mimo całodniowych "wagarów" ;p
16.01.2012, 22:18
Niestety w latach 1958-1970 gdy uczęszczałem do szkół nie było takiego dnia oficjalnie. Zdarzały się potajemne umowy zawarte pomiędzy nauczycielami i uczniami.
Dzisiaj idziemy oficjalnie "tu lub tam" i wszystko było wiadome o co chodzi.
Dzisiaj idziemy oficjalnie "tu lub tam" i wszystko było wiadome o co chodzi.
Karolina90
17.01.2012, 16:25
Zawsze w dzień wagarowicza padało pytanie - albo idziemy wszyscy albo nie idzie nikt , zawsze gdy większość była za , to ci co zostali musieli iść z nami aby nie mieć z nami i resztą klasy problemów.
31.01.2012, 12:39
Moja klasa często nie chodziła, a bo to dlatego że w klasie mamy więcej dziewczyn i żadna z nich nie chciała iść a wszyscy chłopacy za to chcieli , ale nie chcieliśmy ryzykować bo jak cała klasa to cała klasa
Dzień wagarowicza - Pamiętaj abyś dzień Święty Święcił (dla uczniów)
Dzień wagarowicza - Pamiętaj abyś dzień Święty Święcił (dla uczniów)
Beata
31.01.2012, 21:06
Eh no fakt dawno temu to było.
U mnie co roku były w szkole jakieś imprezy by nas jednak w szkole zatrzymać.
Skutki były łatwe do przewidzenia.
O ile tego dnia nie było miedzy szkolnych zawodów sportowych (w tych brałam czynny udział)
nie było mnie w szkole.
Na wagary zawsze szłam z tymi samymi koleżankami czasem z całą klasą.
Kto nas widział tego dnia wiedział z jakiej jesteśmy szkoły.
Zawsze byliśmy przebrani a właściwie jakby nie całkiem ubrani nic co na sobie mieliśmy do siebie nie pasowało.
Byliśmy zawsze mocno kolorowi jak na pierwszy dzień wiosny przystało.
U mnie co roku były w szkole jakieś imprezy by nas jednak w szkole zatrzymać.
Skutki były łatwe do przewidzenia.
O ile tego dnia nie było miedzy szkolnych zawodów sportowych (w tych brałam czynny udział)
nie było mnie w szkole.
Na wagary zawsze szłam z tymi samymi koleżankami czasem z całą klasą.
Kto nas widział tego dnia wiedział z jakiej jesteśmy szkoły.
Zawsze byliśmy przebrani a właściwie jakby nie całkiem ubrani nic co na sobie mieliśmy do siebie nie pasowało.
Byliśmy zawsze mocno kolorowi jak na pierwszy dzień wiosny przystało.
31.01.2012, 22:20
U mnie w szkole właśnie jest ten problem że uznajemy zasadę że idziemy wszyscy albo zostajemy... a przeważnie jak na 28 osób w klasie np 22 chcą iśc to zawsze komuś nie pasuje i w końcu wszyscy zostajemy ;/
05.02.2012, 20:04
Pamiętam jeden jedyny dzień wagarowicza z liceum, kiedy jeden jedyny raz udało nam się namówić całą klasę na wagary.
Z wielkim entuzjazmem wyruszyliśmy na spotkanie przygody, ale zamiast niej spotkaliśmy panią pedagog, niecałe sto metrów od szkoły...
O razu zrobiliśmy "w tył zwrot", ale bez dywanika u dyrektora się nie obeszło.
Przewodnicząca naszej klasy była najbardziej przeciwna tym wagarom, ale jak wszyscy to wszyscy, więc poszła i ona, i wlokła się smętnie na szarym końcu. Kiedy po spotkaniu z panią pedagog wszyscy zawróciliśmy w stronę szkoły, znalazła się automatycznie na czele pochodu i dyrektor stwierdził, że to ona była prowodyrką naszego haniebnego występku. Oberwało się bidulce najwięcej...
Z wielkim entuzjazmem wyruszyliśmy na spotkanie przygody, ale zamiast niej spotkaliśmy panią pedagog, niecałe sto metrów od szkoły...
Przewodnicząca naszej klasy była najbardziej przeciwna tym wagarom, ale jak wszyscy to wszyscy, więc poszła i ona, i wlokła się smętnie na szarym końcu. Kiedy po spotkaniu z panią pedagog wszyscy zawróciliśmy w stronę szkoły, znalazła się automatycznie na czele pochodu i dyrektor stwierdził, że to ona była prowodyrką naszego haniebnego występku. Oberwało się bidulce najwięcej...
06.02.2012, 19:56
(05.02.2012, 20:04)MissFuneral napisał(a): [ -> ]Pamiętam jeden jedyny dzień wagarowicza z liceum, kiedy jeden jedyny raz udało nam się namówić całą klasę na wagary.
Ale jednak była przygoda z panią pedagog i dyrektorem
06.02.2012, 21:31
DamianS napisał(a):Ale jednak była przygoda z panią pedagog i dyrektoremW zasadzie była.
Stron: 1 2