18.01.2012, 21:51
David
18.01.2012, 22:38
Efekt naprawdę super Chciałbym to zobaczyć na żywo
Ps.
Kiedyś we wiadomościach coś podobnego pokazywali
Ps.
Kiedyś we wiadomościach coś podobnego pokazywali
18.01.2012, 22:56
Niesamowite
Zastanawiam się jak oni to zrobili, że tak idealnie wyszło.
Zastanawiam się jak oni to zrobili, że tak idealnie wyszło.
Karolina90
29.01.2012, 17:04
Sonne napisał(a):Zastanawiam się jak oni to zrobili, że tak idealnie wyszło.
Także bym chciała wiedzieć =]
30.01.2012, 11:57
Widział ktoś z Was to "live"???
Dla mnie to "sprytny" video clip stworzony przez kogoś. Prawdziwa jest chyba tylko reklama Banku Zachodniego WBK.
Dla mnie to "sprytny" video clip stworzony przez kogoś. Prawdziwa jest chyba tylko reklama Banku Zachodniego WBK.
30.01.2012, 12:05
Zapraszam do poczytania na temat projektu P.I.W.O
P.I.W.O. (Potężny Indeksowany Wyświetlacz Oknowy) opiera się na sterowniku, który w odpowiednich momentach włącza oświetlenie w pokojach. Aktualnie wykorzystywane są zewnętrzne lampy (nie wiem tylko czy przeszli już na diody). Mamy to na każde juwenalia
P.I.W.O. (Potężny Indeksowany Wyświetlacz Oknowy) opiera się na sterowniku, który w odpowiednich momentach włącza oświetlenie w pokojach. Aktualnie wykorzystywane są zewnętrzne lampy (nie wiem tylko czy przeszli już na diody). Mamy to na każde juwenalia
30.01.2012, 12:26
(30.01.2012, 12:05)Guardian napisał(a): [ -> ]Zapraszam do poczytania na temat projektu P.I.W.O
Czyli inaczej studencki akademik - dobrze rozumiem? Studenci zgadzają się "bezinteresownie" na coś takiego?
Zewnętrzne lampy - czyli nie oświetlenie w pokojach, clip to sztuczny wytwór odpowiednimi programami. Tak to widzę.
Nie neguję tego co piszesz o jakimś tam projekcie.
Kto płaci za zużytą energię elektryczną?
Firma dostarczająca energię elektryczną w ramach odpisów od podatku czy tzw "telepajęczarze" (podłączeni do głównych zabezpieczeń zewnętrznych)?
30.01.2012, 14:39
Leszku światła tworzące grafikę na akademiku to światła wewnątrz pokojów Dawniej sterownik wpięty był w sieć zwykłych świateł pokojowych, jednak zbyt duża awaryjność klasycznych żarówek przy częstym włączaniu/wyłączaniu przyniosła konieczność zastosowania własnych "lampek", w których montowane są aktualnie różne kolory żarówek i zapalają się one zgodnie z wytycznymi sterownika. Pisząc wcześniej "zewnętrzne lampy" miałem na myśli dodatkowe lampki ustawione w pokojach, którymi zastąpiono żyrandole. Jedyne co na tym filmiku jest sztuczne to reklama bzwbk. Co do prądu - zawsze jakiś sponsor się znajdzie przy tego typu przedsięwzięciach, ponieważ przyciągają one dużo ludzi.
Byłem kilkukrotnie na pokazach P.I.W.O. i wiem, że nie jest to łatwa praca. Najgorsi są jednak studenci, którzy nie chcą współpracować i zostawiają coś w oknach, zasłaniają zasłonki, bądź odłączają "lampkę" z sieci (na akademiku powstaje martwi piksel).
Na tej stronie - http://www.piwo.pwr.wroc.pl/ - znajdziesz różne szczegóły projektu i ciekawostki na jego temat.
Byłem kilkukrotnie na pokazach P.I.W.O. i wiem, że nie jest to łatwa praca. Najgorsi są jednak studenci, którzy nie chcą współpracować i zostawiają coś w oknach, zasłaniają zasłonki, bądź odłączają "lampkę" z sieci (na akademiku powstaje martwi piksel).
Na tej stronie - http://www.piwo.pwr.wroc.pl/ - znajdziesz różne szczegóły projektu i ciekawostki na jego temat.
30.01.2012, 16:13
Guardian.
Kilka drobnych "kąśliwych" uwag z mojej strony doprowadziły do wyjaśnienia okoliczności tego spektaklu. Już nie mam żadnych zastrzeżeń ani uwag w tym temacie. Dziękuję za rozwinięcie tematu.
Kilka drobnych "kąśliwych" uwag z mojej strony doprowadziły do wyjaśnienia okoliczności tego spektaklu. Już nie mam żadnych zastrzeżeń ani uwag w tym temacie. Dziękuję za rozwinięcie tematu.