07.02.2012, 14:03
Szukam książek o wampirach, wilkołakach, wiedźmach, itp. ... Jeżeli znacie jakieś ciekawe, dajcie tytuł, z chęcią przeczytam

MissFuneral napisał(a):Tak, wiem, wampiry i wilkołaki kojarzą się przede wszystkim z sagą "Zmierzch" Meyer, ale celowo jej nie polecam, bo uważam, że jest beznadziejna.Wiem, wiem

Wciąż szukam nowych, bo te książki są bardzo ciekawe. Kroniki Wampirze przeczytałam każdą książkę nawet kilka razy
Czytałaś może Nowe kroniki wampirze? Są tak samo interesujące, ale szkoda że tylko dwie części. Sagę wiedźmińską też czytałam ale za bardzo mnie nie wciągnęła. Harrego Pottera to chyba każdy mól książkowy zna
Bardzo mi się podobały Pamiętniki Wampirów... Film nie za bardzo oddaje treść książki. Czasami jak jakaś ksiązka jest szczególnie interesująca, zdarza mi się wchłonąć ją w jeden wieczór (tak jak to było z książkami wyżej wymienionych autorów) 
Cytat:Wampiry i wilkołaki przewijają się w kilku innych powieściach z serii "Świata Dysku"W kilku? We wszystkich
TUTAJ ROZPISKA.Cytat:Tak, wiem, wampiry i wilkołaki kojarzą się przede wszystkim z sagą "Zmierzch" Meyer, ale celowo jej nie polecam, bo uważam, że jest beznadziejna.Chyba się zakochałem
Ale tak poważnie, po przekartkowaniu jednego z „dziel” Meyer doszedłem do wniosku, ze dla tego typu literatury trzeba stworzyć nowy gatunek literacki: „Fantasy Harlequin”. aska914 napisał(a):Czytałaś może Nowe kroniki wampirze?Nie, nie czytałam, w sumie nawet Kronik wampirzych przeczytałam jak dotąd tylko trzy części, bo niestety jestem uzależniona od tego, co uda mi się dorwać w bibliotekach, ale mam wrażenie, że każda kolejna część jest ciut gorsza od poprzedniej.

maro. napisał(a):W kilku? We wszystkichWszystkich jeszcze nie przeczytałam.
Ale bez przesady, czytałam kilka takich, w których nie było albo były tylko epizodycznie. Magia jest we wszystkich, to na pewno. A rozpiska świetna, dzięki Ci za to. 

(06.11.2017, 18:08)rika napisał(a): [ -> ]I ponoć "Nekroskop" Briana Lumley warte uwagi,Tak, ja bardzo lubię tę serię, chociaż nie wszystkie tomy mi odpowiadają. Najbardziej chyba pierwsze 4, potem mam mieszane uczucia, ale polecam historię Harry'ego Keogha.