Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Szybkie zasysanie z Chomikuj
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Dziś zauważyłem, wyjątkowo wysoką prędkość przy pobieraniu z chomikuj.
Zazwyczaj było to około 300kB/s, a dziś:
[Obrazek: chomikujfast.png]

Czy administracja coś kombinowała aby nam pobierało się lepiej :)?
Jak to wygląda dziś u Was?
U mnie taka prędkość (900 kb/s) jest od 3 dni ; p

Ale zdarza się trafić na plik, który się pobiera wolno (200 - 300 kb/s) i, wtedy jest lipa :D

Jednak cieszmy się, że w ogóle da się większość plików pobierać szybko ;)

Sebastian

Ja przez kilka dni pobierałem kilka filmów z chomikuj i było różnie. Raz miałem prawie 1mb/s a czasami szło po 400kb/s swoją drogą mnie to cieszy, bo mniej trzeba czekać:)
Ja IDM mam MAX (2,5-3mb/sec)
Ja zawsze pobierałem 3MB/s a od niedawna pobiera mi nawet 6MB/s
U mnie jest na poziomie 2.5 MB/sek ale tylko jak ciagnę kilka plików na raz. Na pojedynczym pomimo 25Mbit łącza i 200Mbit połączenia przez ślaski węzeł telekomunikacyjny nie mam pełnej prędkości. Coś utrudnia połaczenie, choć są pliki co idą ponad 1MB/sek., natomiast mam problem z uploadem. Łącze mam symetryczne a jeden plik idzie maksymalnie 600KB/sek, kilka wyciągną 2.5MB/sek ale nie mogę osiągnąć pełnej prędkości.
Moim zdaniem to zalezy od pliku jaki pobieramy.
Ja raz pobierając film 700 MB miałem predkość 70 kb/s a gdy pobierałem inny film o tej samej wadze prędkośc wynosiła 10 Mb/s. Tak, że nie wiem czy to czasowe czy w zalezności od plików jakie pobieramy nasza prędkość się zmienia.

tonyviroos

Prędkość pobierania zależy od wielu czynników, serwer z którego pobieramy, obciążenie serwera, obciążenie węzła, obciążenie dysku w serwerze i wiele innych mniejszych bądź większych czynników zewnętrznych takich jak np. obciążenie węzła na trasie pliku z serwera chomikuj do naszego PC itd.
Czy u was nadal są takie fajne prędkości ? bo zastanawiam się nad wykupieniem szybszego łącza u operatora :D
Mnie to wczoraj totalnie zaskoczyło :D zawsze pobieram z prędkością 240 kb/s a tu nagle po 30-40 kb/s
Stron: 1 2 3