Kolorowe logo Windows zostało wprowadzone przy okazji premiery Windows 3.0 w maju 1990 roku. Poza drobnymi ulepszeniami, od tamtego czasu niewiele się zmieniło.
Microsoft wydaje się mówić stop i wraz z premierą zupełnie nowego Windows, zmieni także wygląd loga. Według chińskiej witryny CNBeta.com, firma z Redmond kończy z kolorami, kończy z myślnymi kształtami i stawia na prostotę - cztery kwadraty widziane z lekkiej perspektywy w ciemnozielonym kolorze. Innymi słowy - styl Metro dosięgnął także logo Windowsa. Na potwierdzenie tych informacji będziemy musieli jednak zaczekać.
Jaka jest twoja opinia na temat nowego logo? Zagłosuj i wypowiedz się...
Karol napisał(a):...i stawia na prostotę
Rzeczywiście stawia na prostotę.
Nie podoba mi się to logo zupełnie.
Gdybym miał wybierać z tych trzech na obrazku powyżej to wybrałbym środkowe.
Dla mnie nie ważne jest logo windowsa, ma po prostu działać
Mi również wogóle się nie podoba, środkowe najlepsze
Szczerze mówiąc mi bardziej podoba się to pierwsze niż ostatnie...
Jakie brzydactwo...
Kolor straszny...
Środkowe logo najbardziej do mnie przemawia.
Według mnie nowe logo to najlepszy projekt jaki do tej pory został wymyślony.
Nareszcie koniec z cukierkowymi kolorkami, falbankami itd.
Większości Wam podoba się środkowe logo ponieważ do tego jesteście przyzwyczajeni.
Zapewniam Was, że przy eleganckiej i skromnej oprawie, system z nowym logo będzie
wyglądał o wiele ciekawiej i profesjonalniej.
Nie moge się pozbyć wrażenia, że Microsoft idzie śladem Apple'a.
admin napisał(a):Według mnie nowe logo to najlepszy projekt jaki do tej pory został wymyślony.
Zgadzam się w 100% najlepszy projekt jaki widzę ... prostota i elegancja.
admin napisał(a):Większości Wam podoba się środkowe logo ponieważ do tego jesteście przyzwyczajeni.
Zapewniam Was, że przy eleganckiej i skromnej oprawie, system z nowym logo będzie
wyglądał o wiele ciekawiej i profesjonalniej.
Mi również się bardzo podoba
ale stare logo było super!...
(19.02.2012, 14:21)admin napisał(a): [ -> ]Nie moge się pozbyć wrażenia, że Microsoft idzie śladem Apple'a.
Dokładnie tak samo pomyślałem, Windows zaczyna naśladować Apple co myślę nie jest błędem. Sam w pracy korzystam z Mac'a i muszę przyznać że niektóre technologie Windows mógłby zastosować w swoich komputerach. Fakt trzeba się przyzwyczaić ale to już inny temat.
Logo nie powala, mogli się bardziej postarać. Prostota ok, ale z jakimś dreszczykiem, jestem tego samego zdania co Kruchy, nie ważne jak wygląda - ma niezawodnie działać!
Karol napisał(a):Mi również się bardzo podoba ale stare logo było super!...
Przypomnij sobie premierę Windowsa 7.
Co większość z Was wtedy mówiła?
Eee XPek jest lepszy...! Po co to zmieniali...
Tak samo będzie teraz.
Polacy z natury nie lubią zmian, choć jeśli nastąpią, wraz z upływem czasu rośnie zadowolenie,
ponieważ na nowo coś odkrywają.
Takie jest moje zdanie.