Video not found - nie znaleziono video.
Jest tytuł filmu, czasami jego opis i dodatkowe zdjęcie, przy próbie obejrzenia początkowych fragmentów filmu pojawia się powyższy komunikat.
Jeżeli są chętni do wyjaśnienia tego zjawiska to bardzo proszę.
Tak pisze, gdy film został usunięty albo użytkownik, który go wrzucił został zablokowany bądź usunął swoje konto. Często się to spotyka
Częściowo rozumiem takie wyjaśnienie.
Film został wrzucony na chomika A. Następnie został zachomikowany na chomika B, z chomika B na chomika C.
Chomik A usunął film lub swoje konto albo został zablokowany. Czy w takiej sytuacji film jest niedostępny także na chomikach które go zachomikowały?
Dlaczego zdarza się że film wrzucony przeze mnie na mojego chomika (mój upload i film z moich zbiorów) także jest niedostępny do przeglądu?
Wczoraj usunąłem ze swojego chomika prawie 200 filmów nie dających się podejrzeć a zachomikowanych od innych.
Zrobiłem próbę. Pobrałem film wrzucony przeze mnie a nie dający się podejrzeć na chomiku. Film dał się pobrać i na komputerze odtwarza się normalnie.
Podobną próbę wykonałem z filmem zachomikowanym od kogoś, film na komputerze odtwarza się.
Nie bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi.
Pozbyłem się sporej ilości filmów zachomikowanych, nie będę od teraz usuwał tych których nie można podejrzeć na chomiku.
Czasem system nie zrobi nam podglądu filmu,
nie wiem czym jest to spowodowane.
Kiedyś napisałem (jeszcze za czasów prowadzenia chomika)
do administracji z pytaniem dlaczego nie ma podglądów moich filmów
to odpisali, że powinny pojawić się pojawić w określonym czasie (nie pamiętam jakim)
po wrzuceniu filmu.
Jednak te filmy o, które mi chodziło nie były dopiero wrzucone, lecz miały dobre parę tygodni.
I zauważyłem, że, jeżeli film, który nie ma podglądu a cieszy się popularnością
"w magiczny sposób"
pojawia mu się miniaturka i podgląd. (tak było spory czas temu, teraz nie wiem dokładnie
)
Ale zawsze można spróbować napisać do administracji czy mogli, by coś zrobić z filmami
, które mamy na chomiku, a nie mają podglądu.
Drugą sprawą są specjalnie robione filmy tak aby nie dało się ich "podejrzeć" ani odtworzyć.
Już wiem że brak podglądu nie przeszkadza w pobraniu filmu. O tym że podgląd pojawia się po pewnym czasie od wrzucenia filmu też. Z filmami tworzonymi w "dziwnych" rozszerzeniach czy formatach też się spotkałem.
Tak ogólnie to z podglądem filmów to wszystko trochę dziwnie wygląda.
Wczoraj znalazłem prawie 200, dzisiaj ponad 300 szt. Ściągnąłem 2 takie, na kompie odtwarzają się.
Nie wierzę w przypadki że w tym samym czasie co ja znalazło się iluś chętnych do przeglądania tego samego filmu i że występuje blokada na jednoczesnym przeglądaniu filmu przez kilka osób.
Z tym podglądem filmów wcale nie jest tak prosto. Film został dodany przeze mnie, na pewno jest. Da się go pobrać, choć nie można podglądnąć. Na komputerze normalnie jest odtwarzany. Po zgłoszeniu administracji dostałem wiadomość z podziękowaniem za informację, oraz wiadomość, że plik musi iść do nowego konwertowania. Po kilku dniach można było podejrzeć film zgłoszony, ale inne niestety nie. Może kiedyś to zostanie naprawione. Z plikami dodawanymi obecnie nie ma już takich problemów.
Brak podglądu nie świadczy o braku pliku. Sama dodaję wiele plików, ale nie wszystkie można podglądnąć. Na komputerze oglądam normalnie, nie ma żadnych kłopotów, lecz po dodaniu na chomikuj.pl różnie to wygląda. Dziś też zauważyłam ten problem. Po dodaniu 5 plików, dwa nie mają podglądu.
U mnie, proszę Państwa, tzn. na moim chomiku ponad rok wszystko było jak trzeba. Komplikacje zaczęły się z chwilą, kiedy postanowiłem nieco uporządkować własnego chomika i po prostu poprzenosiłem kilka plików w inne miejsca. Pliki niby są tam, gdzie być powinny, ale obejrzeć ich się nie daje, chociaż jak najbardziej jest miniaturka, a na niej przycisk chomikowego odtwarzacza: Video not found.
Wydaje mi się, że po prostu serwer chomikuj.pl najzwyczajniej potrzebuje dużo więcej czasu na wykonanie tego typu operacji, niż mogłoby się nam z pozoru wydawać. Jak by nie było, dokonujemy jakiejś zmiany, która pociąga za sobą szereg kolejnych aktualizacji, chociażby w wyszukiwarkach, itp...
Absolutnie nie myślę usprawiedliwiać z tego powodu operatorów serwisu, bo niedogodność jest ewidentna, tym bardziej, że 'Video not found' to jedynie część komplikacji. Dalej pojawiło się u mnie przy pobieraniu w ChomikBox-ie: Brak plików i żeby było zabawniej to całkowicie na wszystkie pobierania z innych chomików włącznie. Walczyłem z tym przeszło tydzień i straciłem 3 abonamentowe GB tygodniowego pobierania, zanim odstawiłem ChomikBox-a całkowicie od pobierania z chomikuj.pl i zainstalowałem do tej funkcji Internet Download Manager-a. ChomikBox-em teraz już tylko wysyłam.
Wracając zaś do 'Video not found', za jakiś bliżej nieokreślony czas te pliki się uruchomią, o ile nie mają jakiś błędów i nie trzeba ich wysłać ponownie.
Cierpliwości.