Ostatnio grałem w cs'a i grał jeden cheater wkurzyłem się i powiedziałem na mikro "wyłącz to idi..." czy ktoś może mi za to coś zrobić? Mnie tam przezywają 10 razy gorzej i nic z tym nie robię.
Czy możesz dostać bana? Możesz, bo wyzwiska na niektórych serwerach są niedozwolone.
Ale jeżeli wszyscy się tam wyzywają itd. To wątpię żebyś w ogóle dostał bana.
No chyba, że admina zdenerwowałeś
Mi nie chodzi o bany tylko jakieś kary finansowe, poza tym tam admin jest raz na pół dnia
lkssignal napisał(a):Mi nie chodzi o bany tylko jakieś kary finansowe
E coś ty
na CS'ie każdy się wyzywa o wiele gorszymi słowami i (chyba) nic z tego nigdy nie było
lkssignal napisał(a):Mi nie chodzi o bany tylko jakieś kary finansowe
Nigdy nie słyszałem o czymś takim, żeby za wulgaryzmy na CS-ie ponieść jakieś kary finansowe.
Gdy jeszcze grałem w CS-a, na jaki server bym nie wszedł to choćby raz, ale jakieś wulgarne słowo musiało paść i nikt tym się nie przejmuje (najwyżej się kłócą przez całą grę).
Zresztą na takie osoby też jest sposób (kick, mute, ban etc.)
Teoretycznie za znieważenie publiczne drugiej osoby można ponieść odpowiedzialność karną ale w przypadku CS'a jest to mniej prawdopodobne żeby ktoś pozwał Cię o znieważenie niż trafienie dwa razy z rzędu 6 w totka.
Podsumowując:
W prawie karnym jest zapis o możliwości poniesienia odpowiedzialności za znieważenie ale w przypadku CS'a takie zniewagi można powiedzieć że są normalną praktyką i w najgorszym wypadku mogą skutkować banem.