Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jak oni to robią? Czyli giganci na Chomikuj.pl.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Własnie , od pewnego czasu zastanawia mnie fakt , w jaki sposób chomikowi " giganci" zdobywają az tak duża popularność . U niektórych licznik odwiedzin nie wskazuje nic ponizej 100 osób online (azazel) . Może to jakas nadprzyrodzona moc ? :P Czy jednak współpraca z google ?
A może kilku godzinne reklamowanie swojego konta w rozmówkach i na bieżąco wgrywanie nowości? :)
KrzyGeek napisał(a):A może kilku godzinne reklamowanie swojego konta w rozmówkach i na bieżąco wgrywanie nowości?

Sama reklama w CHR nie daje aż tyle osób.
Tak samo wgrywanie nowości jest wiele chomików na których nowości znajdziesz a nie mają kilka tyś osób dziennie .
A może jednak reklama i nowości. PO prostu reputacja zdobyta na początku teraz procentuje.
Nie bez znaczenia pozostaje też własny up - od popularnych osób, jak Azazel właśnie sporo osób chomikuje - widzisz później w stu innych chomikach odnośnik do Azazela to wreszcie odwiedzasz źródło. Ale fakt faktem, że azazel ma jedną z największych, o ile nie największą, jakie zdarzyło mi się zobaczyć na chomiku - i również jestem ciekaw jak tego dokonał. :)
Jeśli dobrze się orientuje to azazel jest członkiem jednej z grup ripujących filmy i gry, ale nie znam nazwy. Stąd u niego pojawiają sie nowości duzo wcześniej niz u innych znanych chomików. Jest też kilku innych podobnych do niego.
Giganci przeważnie swoje konta mają już bardzo długo.
Część z nich gdy zwrócicie uwagę konta mają już kilka lat.
(11.03.2012, 19:07)saturas napisał(a): [ -> ]Sama reklama w CHR nie daje aż tyle osób.
Tak samo wgrywanie nowości jest wiele chomików na których nowości znajdziesz a nie mają kilka tyś osób dziennie .

Cóż, nie zgadzam się z tobą, chomiki np. azazelangel2000 czy massive-x są na chomikuj od kilku lat... nie można porównywać chomiki co mają 3/4 lata kariery do kont załóżmy rocznych, przez ten czas na bieżąco wgrywają nowości jak i się reklamują...

(11.03.2012, 19:07)saturas napisał(a): [ -> ]jest wiele chomików na których nowości znajdziesz a nie mają kilka tyś osób dziennie
- Doprawdy? jakoś żadko widzę ich reklamę, skoro się mało reklamują to jak mają mieć kilka tyś odwiedzin. Nie wiem jak ty ale ja reklamę azazela widzę kilka razy dziennie na swoim koncie jak i na innych :)
(11.03.2012, 19:07)saturas napisał(a): [ -> ]Sama reklama w CHR nie daje aż tyle osób.
Naprawdę? czyli uważasz że giganci chomikuj używają bezużytecznych surfów czy innych stron do wymiany ruchu?

Czekam na kolejne również błyskotliwe uwagi :)
KrzyGeek napisał(a):Czekam na kolejne również błyskotliwe uwagi Usmiech

Rozumiem ,ze ty uważasz , że azazel z reklamy ma kilkaset osób online to gratuluję bystrości umysłu.

Wiadomo, że przez kilka lat wyrobił sobie renomę ale inne chomiki wtedy nic nie robiły tylko azazel uploadował i tylko on się reklamował ?

Pytanie zostało poruszone abyśmy się zastanowili jak on to zrobił a nie prowadzili do kłótni zaczepkami jak ty w moim kierunku .
(11.03.2012, 22:31)saturas napisał(a): [ -> ]Rozumiem ,ze ty uważasz , że azazel z reklamy ma kilkaset osób online to gratuluję bystrości umysłu.
Cóż skoro uważasz że azazel używa surfów, ok niech Ci będzie, nie wspominałem nic o innych metodach zdobywania popularności ale widzę że nie ma sensu... skoro co chwilę mnie atakujesz... Co do swojej bystrości umysłu nie mam wątpliwości w odróżnieniu do Ciebie.

(11.03.2012, 22:31)saturas napisał(a): [ -> ]Wiadomo, że przez kilka lat wyrobił sobie renomę ale inne chomiki wtedy nic nie robiły tylko azazel uploadował i tylko on się reklamował ?
Czy ja gdzieś napisałem że inny nic nie robili? Podkreśliłem tylko że azazel praktycznie cały czas zajmował się kontem w najlepszy sposób jaki umiał, reklamował, wgrywał nowości...

(11.03.2012, 22:31)saturas napisał(a): [ -> ]Pytanie zostało poruszone abyśmy się zastanowili jak on to zrobił a nie prowadzili do kłótni zaczepkami jak ty w moim kierunku .
Jak ja w twoim kierunku?

No cóż, ty napisałeś pierwsze posty podważające moje i innych zdanie ja tylko powiedziałem co o nich myślę.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7