Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Wix.com i menu na chomika - opinie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Czy jak wchodzicie na danego chomika to korzystacie z menu np.flash które jest u niego?

Sebastian

Ja osobiście nigdy tego nie używam... dla mnie to zbędne. Wolę samemu przeszukać jego chomika i zobaczyć co ma... czy coś wykonuje itp. itd.
Zadałem to pytanie bo ja tez nie korzystam z tego , i coraz częściej muzyka sama się włącza w tle. Moim zdaniem to odpycha od danego chomika...
seba_552 napisał(a):Zadałem to pytanie bo ja tez nie korzystam z tego , i coraz częściej muzyka sama się włącza w tle ,Moim zdaniem to odpycha od danego chomika...

Skoro pytanie dotyczy menu na chomika to zostańmy przy tym temacie.
Menu można potraktować jako ciekawostkę, ale sam również nie korzystam z takich zbędnych kwiatków.
jak chcesz menu w Flashu za darmo to sobie zrób na wix.com
Nie korzystam. Niby to ułatwienie, ale jak można sprawdzić, czy dany chomik nie ma czegoś ciekawego, kiedy wchodzi się bezpośrednio do danego folderu? Wolę sama poszperać, zawsze coś znajdę.
No właśnie. Tyle wydają na menu, na opisy we flashu a tak naprawdę mało kto korzysta z tego, a jeszcze wszystkich denerwuje. Od samego początku uważałem to za zbędne. Ja mam zwykły opis w dhtml a reszta w uporządkowanych folderach i jeszcze nikt nie narzekał a chwalą za przejrzystość. Moim zdaniem menu potrzebują tylko te chomiki które w głównym folderze mają mnóstwo folderów nieposegregowanych i ciężko tam coś znaleźć.
Witam
Zapewne już wielu z was zorientowało się, iż na chomikuj popularne stały się ostatnio flashowe menu zbudowane przy pomocy narzędzia online jakim jest wix. Niektóre takie flashowe opisy są wspaniałe, ale myślę, że spotkam się też z krytyką, ponieważ na wolniejszych łączach takie menu mogą się ładować dosyć długo jeśli są zbudowane ze zbyt dużej grafiki. Budowa takich flashów jest wyjątkowo prosta i przyjemna, a najlepsze, że darmowa. Chętnie poczytałbym jakieś opinie na ten temat, ponieważ sam mam takie menu, a i budowałem je od zera, więc warto spotkać się z opiniami.
Dla mnie to jest w ogóle nie przydatne. Chomika mam uporządkowanego, samo chomikuj.pl oferuje narzędzie jakim jest menu w formie drzewa folderów. Co sądzę o Wixie? Narzędzie ok, bo jak ktoś nie potrafi w Macromedia Flash tworzyć prezentacji to tam może stworzyć od podstaw bez trudu.
Mam szybkie łączę ale sam portal wolno działa i nie mogę go wykorzystać w pełni. Moim zdaniem menu i opisy w Wixie, a nawet w DHTML jeśli są za bardzo obładowane ciężkimi grafikami a dodatkowo dodana jest jakaś nerwowa muzyczka (a jeśli chodzi o mnie to jakakolwiek muzyczka) mogą skutecznie odstraszyć większość potencjalnych dowloaderów z naszego chomika.

A tak od siebie mogę napisać, że jak wchodzę na jakiegokolwiek chomika to nawet nie patrzę jakie ma menu czy opis tylko od razu walę na zbiory plików.
Nie powiedział bym, że nie przydatne. Nie mam w menu jakiś galerii linków itp, ale szybko kontakt email i gadugadu z którego często użytkownicy korzystają, w dodatku motyw mojego chomika ułatwiający rozpoznawalność. Dodatkowo na początku nie ładuje się wix tylko zwykły screen z menu, a dopiero po kliknięciu przez użytkownika menu się ładuje. Już o wiele bardziej denerwują mnie np. wyskakujące okienka czy muzyka na full niż nafaszerowane różnościami menu. Dzięki paru prostym narzędziom wielu użytkowników chętniej kontaktuje się zemną w celu pomocy i wielu jest zadowolonych. Najwyraźniej ludzie chętniej wolą korzystać z takiej pomocy.
Jeśli menu jest agresywne to wiadomo, że będzie odstraszać pobierających, ale tworzenie prostych menu w wixe daje fajny efekt i nie jest odstraszające, a wręcz przeciwnie.

Menu wixowe są idealne dla fanowskich chomików, ponieważ czy to muzyka czy e-booki, na takim chomiku dobry i charakterystyczny efekt wizualny to podstawa. No i tak to już jest że jednemu menu się nie spodoba, a innemu przypadnie do gustu.

Chętnie podałbym ci nazwę swojego chomika byś sam ocenił agresywność mojego menu, ale na tym forum łączyłem się z prawdziwego ip, a z chomikiem tylko będąc zabezpieczony i wolę nie ułatwiać odnalezienia mnie w razie problemów, o których na tym forum już było słychać.

Swoje menu robię sam nie kupuję za punkty bo to głupota gdyż Wix jest banalny.
Stron: 1 2 3 4