Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Nasz chomik a google
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Czesc!
Bardzo fajne forum. Tak fajne, że postanowiłem się udzielić zadając pytanie:).
Wpisujemy w google "tu tytuł jakiegoś filmu'' chomikuj.pl. Wyskoczy nam kilka chomikowych kont, które zawierają szukany przez nas film. Właśnie, kilka a dany film ma powiedzmy 495 chomików. Co wplywa na "wyłapywalność" przez google? Jak można ją zwiększyć? Czy ma na nią wpływ to, ilu mamy znajomych na chomikuj, jak często się reklamujemy. Podsumowując : czy im częściej nazwa naszego konta przeplata się w obrębie portalu chomikuj.pl ma wpływ na to, że google nas wyświetlą? Pewnie tak. Jednak co jeszcze? Jesli ktoś ma troche wiedzy na ten temat i zechce się podzielić - bedzie mi niezmiernie miło.
green999a napisał(a):Czy ma na nią wpływ to, ilu mamy znajomych na chomikuj, jak często się reklamujemy.
Nie.

green999a napisał(a):czy im częściej nazwa naszego konta przeplata się w obrębie portalu chomikuj.pl ma wpływ na to, że google nas wyświetlą?
Nie.

Od tego zależy m. in. jak szybko dodasz folder z odpowiednią nazwą ;)
a tak na serio?:D
Zapraszam do lektury w dziale - Pozycjonowanie
Widać Panu moderatorowi się nie chciało pisać.

Nie napiszę dużo bo za bardzo się nie znam, ale powiem Ci co przeszkadza
a co pomaga w pozycjonowaniu plików z chomikuj:

- przeszkadzają ślaczki i różne znaczki w nazwach folderów
- niedobrze gdy jest inny tytuł folderu i inny tytuł pliku w folderze
(zauważyłem, że jak te dwie rzeczy są identyczne to jesteś wysoko w wynikach wyszukiwania)
- zamiast spacji używaj podkreślnika _