Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Przystanek Woodstock 2012
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak co roku od 1995 organizowany jest tzw. Przystanek Woodstock.
Jest to największy darmowy festiwal muzyczny w Polsce.
"W założeniu impreza ta jest podziękowaniem dla wolontariuszy za ich pracę, w szczególności podczas finałów."
W 2011 roku na PW było ok 700 000 osób! Była to rekordowa liczba zgromadzonych 'woodstockowiczów' (czyżby przez The Prodigy?)

[Obrazek: 1d924cfa35a3ceac59e013f36ae4dd5a,12,1.jpg]

Osiemnasty Przystanek Woodstock odbędzie w dniach 2 – 4 sierpnia w Kostrzynie nad Odrą. Swój występ potwierdziły do tej pory następujące zespoły: Machine Head, Anti-Flag, The Darkness, Damian Marley, Ministry, Asian Dub Foundation, Vavamuffin, Sabaton, Shantel, happysad, The Quemists, Hardcore Superstar, Elektryczne Gitary, The Analogs, Zielone Żabki, Dubioza Kolektiv, My Riot, Gooral, Carrantuohill, Omkara, Piotr Bukartyk, Thepetebox, Papa Musta i ZgredyBillies.

Można się spotkać z częstą krytyką ze strony mediów, kościoła czy też osób starszej daty. A Wy co o nim sądzicie? Wybiera się ktoś w tym roku? Ja jadę pierwszy raz :) Nie mogę się doczekać i odliczam dni do wyjazdu, lecz z drugiej strony mam pewne obawy.

Zapraszam do dyskusji, jest o czym rozmawiać.
To już za dziesięć dni!!
Ja jadę na Przystanek Woodstock dla Goorala i My Riot.

Czy ktoś jeszcze się wybiera?
mt01234 napisał(a):To już za dziesięć dni!!

o ile mnie pamięć nie myli to mamy 23.09.2012 a Woodstock jest na przełomie lipca i sierpnia.
Mój błąd, dzięki za czujność :)
[Obrazek: przystanek_woodstock_logo.png]

W dniach 2-4 sierpnia cała Polska żyła tylko jednym wydarzeniem - Woodstock!
To już 18 raz Polska udowodniła ,że to właśnie u nas organizowany jest najlepszy festiwal na świecie.
Opisanie tego co się tam dzieje zajęłoby kilka godzin, to trzeba przeżyć na własnej skórze.
Żadne recenzje, reportarze, zdjęcia nie oddają tego co tam się dzieje.

Ale jak mniemam są tu tacy, którzy nie kojarzą tego eventu więc postaram się zapodać Wam najkrótszą historię Przystanku Woodstock w przysłowiowej 'pigułce' :)
Najwięcej informacji, które mogą nas zainteresować znajdziemy na oficjalnej stronie WOŚPu lub wikipedia.
Co nas może przyciągnąć najbardziej to przede wszystkim to, że festiwal ten jest za darmo!
Masa zespołów znanych na skalę światową, ogromny wybór, aż 3 sceny.
Czego chcieć więcej?
Każdy znajdzie coś dla siebie, począwszy od punk'a po metal czy reggae.
Ogromne pole biwakowe pomieściło w tym roku pół miliona ludzi! (zeszłoroczny bilans to 700,000tyś ludzi).
Jest gdzie się schłodzić gdy tylko upał doskwiera nam za bardzo: klik
Zimne piwko w tym roku serwował Carlsberg po bardzo dobrej cenie 3zł za kubek 0,4l :)
Ponadto stoiska z pysznym jedzonkiem, cała aleja stois z pamiątkami itp.

Spotkanie tylu osób tak pozytywnie nastawionych w jednym miejscu jest czymś cudownym.
Nikt nie szuka zaczepki, ludzie życzliwi i uprzejmi.
Dziewczyny chodzące z tabliczkami (free hugs), ludzie przebrani za rzymian, indian etc :D.
Dla ludzi lubiących nagły skok adrenaliny był skok na bungee (cena: 100zł).

[Obrazek: 132f0df88749b748.jpg]
Piękna Duża Scena, czyż nie robi wrażenia?
A ogrom publiczności dookoła?

W założeniu Przystanek Woodstock jest podziękowaniem dla wolontariuszy działających w WOŚPie.

W tym roku jako 'gwiazdy' festiwalu wystapili:
czwartek:

piątek:

sobota:

Jest masa miejsc, które mimo wszystko musimy odwiedzić będąc na 3 dniowym festiwalu pod gołym niebem ;)
Mapka Woodstockowej Wioski znacznie to ułatwia.

[Obrazek: a41d8063002d29d6.jpg]

Tak jak już wspominałem, widok indian, robotów, turbodymomenów jest widokiem codziennym :).
Tych dziewczynek nie spotkałem osobiście, ale furore robią straszną w internecie.

[Obrazek: 7402122804f4671cgen.jpg]

Widok fragmentu pola namiotowego z lotu ptaka.

[Obrazek: 1ed2f9cbdda43dfa.jpg]

Miłość, Przyjaźń, Muzyka i Rock N' Roll!!!

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do wypowiedzi :).