10.05.2012, 09:24
Kiedyś piłem coś czego bazą była czysta i ciemne piwo Porter. To było dość słodkie i dość mocne. Kolega takie coś zmajstrował i przyniósł do pracy
Niestety przepis mi na to zaginął a nie zdążyłem się nauczyć tego na pamięć. Nie wiem czy to był jego przepis czy może skądś go zdobył.
Może ktoś zna coś podobnego i zamieści tutaj przepis. Bardzo mi zależy.
____________________________
Jest!!! Znalazłem w przepisach żony. Ciekawe czemu tam był
Porterówka:
1) 0.5 szklanki cukru
2) 0.5 litra spirytusu
3) 0.5litra wody
4) 0.5 litra piwa Porter najlepiej Żywiec
5) 1 cukier waniliowy
Cukier z piwem i cukrem waniliowym podgrzać, ale nie gotować, odstawić do ostygnięcia, dodać spirytus i wstawić do lodówki na 1 dobę.
Kobiety się tą wódeczką zachwycają. Można coś zmienić - jeśli ktoś chce, bo jest dosyć słodkie, ale ja taki przepis dostałem i tak robię i wszystkim smakuje. Pozdrawiam i życzę smacznego.

Może ktoś zna coś podobnego i zamieści tutaj przepis. Bardzo mi zależy.
____________________________
Jest!!! Znalazłem w przepisach żony. Ciekawe czemu tam był

Porterówka:
1) 0.5 szklanki cukru
2) 0.5 litra spirytusu
3) 0.5litra wody
4) 0.5 litra piwa Porter najlepiej Żywiec
5) 1 cukier waniliowy
Cukier z piwem i cukrem waniliowym podgrzać, ale nie gotować, odstawić do ostygnięcia, dodać spirytus i wstawić do lodówki na 1 dobę.
Kobiety się tą wódeczką zachwycają. Można coś zmienić - jeśli ktoś chce, bo jest dosyć słodkie, ale ja taki przepis dostałem i tak robię i wszystkim smakuje. Pozdrawiam i życzę smacznego.