To nie tylko Chomikuj.pl się tyczy mi czasem na innych stronach taki komunikat wywala
Pewnie jakieś błędy google

Ktoś po prostu mógł zgłosić stronę na której są niebezpieczne programy. chyba

Ostatnio widziałem coś takiego jak próbowałem wejść na peb.pl

ale wtedy w ogóle nie dało się wejść na stronę
Powiem, że to możliwe ponieważ od jakiegoś czasu chomikuj.pl mi świruje. Po wejściu strona przeskakuje do podglądów jakiś różnych filmów i nie koniecznie z chomika na jakiego wszedłem. Czasem wskakuje też do zwykłych plików i folderów co jest dziwne i uniemożliwia mi zrobienie czegokolwiek na chomikuj. Dziwna sprawa,

daw13 - baza danych pebu shakowana, nie jest to generalnie bezpieczny serwis.

W większości przypadków jakie tu opisujecie, problem leży po stronie przeglądarki internetowej Google Chrome. Należy zgłosić im usterkę lub poczekać na rozwiązanie problemu przez twórców tej przeglądarki.
W tym jednak przypadku problem został zaindeksowany, więc musiał się wyświetlić dużej liczbie osób. No i nie trzeba mieć chrome, wystarczy wejść z poziomu google. Możliwe, że trwało to kilkanaście minut biorąc po uwagę popularność chomikuj, ale jeszcze nie spotkałem się z tym ekranem w przypadku, gdy rzeczywiście strona nie miała czegoś szkodliwego lub niepożądanego. Tego jednak potwierdzić niemożna, a biorąc ostatnie problemy z chrome i chomikuj można wysuwać różne wnioski. Zwykle na stronie ostrzeżenia powstają w wyniku załadowania do plików strony jakiegoś prostego skryptu, najczęściej spamu.
admin napisał(a):W większości przypadków jakie tu opisujecie, problem leży po stronie przeglądarki internetowej Google Chrome. Należy zgłosić im usterkę lub poczekać na rozwiązanie problemu przez twórców tej przeglądarki.
Używam firefoxa i mi to wyskoczyło
Ciekawe czy administracja chomikuj przyznała by się gdyby np. nasze adresy e-mail oraz dane konta zostały przechwycone.
Albo po prostu był atak ale nie skuteczny lub w jakikolwiek inny sposób skomentowała wynik google.
Myślę, że raczej był jakiś atak lub infekcja, ponieważ wszystko jest dokładnie analizowane zanim włączą ostrzeżenie.