Znalazłem ciekawy filmik na YT i się tak zastanawiam po co mi ta matura jak na filmie pokazano studentkę 2 roku AWF, która prawie nic nie umie

Tylko zastanawia mnie jeszcze jedno czy ten film to nie ściema

I tak wiadomo z maturą czy bez matury u nas ciężko o pracę

Nie, to nie ściema, Kuba Jankowski (prowadzący) naprawdę przepytuje przypadkowych ludzi na ulicach, już od dwóch lat chyba. Kolejne odcinki ukazują się na stronie
MaturaToBzdura w każdy piątek o 10, każdy odcinek poświęcony jest innej dziedzinie wiedzy.
Uwielbiam ten program. Przyznaję, że nie zawsze wszystko wiem, ale poziom wiedzy u niektórych jest naprawdę tragiczny. Jak ta dziewczyna na filmiku wyżej - dramat.

A myślalem że to ściema.
No powiem, że oglądałem kilka fimików są bardzo ciekaweP
Także potwierdzam. Program oglądam już bardzo długo i co odcinek są przypadkowe osoby.
Najlepsze są pojedynki humaniści vs umysły ścisłe, czasami można nieźle się pośmiać i przy okazji czegoś pożytecznego nauczyć.
... Sakrament śmierci, yyhy sakrament nie śmierci
Ilu było ewangelistów... osiemnastu? .. miliard
Jak można tego nie wiedzieć o_O
Swojego czasu oglądałem odcinek po odcinku jednak uważam, że jak wszystko a przynajmniej zdecydowana większość jest to wykreowane na podstawy programu.
Owszem osoby są wybierane z ulicy jednak potem w obróbce są wybierane głównie te "najciekawsze" czyli po prostu "najgłupsze"
I tak powstaje ciekawy materiał , bo czy było by tak samo ciekawe jakby każdy odpowiadał prawidłowo a nie np. na pytanie "co trzyma w ręku posejdon?
Odpowiedź : "widelec"
Takie jest moje zdanie i dotyczy nie tylko tego programu...
Ten filmik jasno pokazuje prawdę, dlaczego nie powinniśmy pisać matury oraz, czy nam się w życiu przyda.