Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Windows 7 z wbudowanym SP 1 PL
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam :)
Znalazłem na chomikuj Windows'a 7 z wbudowanym SP 1 PL czym on się rózni od tego podstawowego, którego np: ja mam teraz ?
Ten wbudowany SP1 to nic innego jak Windows zaktualizowany do wydana Service Pack 1
Po prostu po jego instalacji nie masz aż tylu aktualizacji jak po instalacji bez wbudowanego SP1

Czyli w skrócie niczym się nie różni od twojego (tego zainstalowanego) - bo zapewne wgrała ci się aktualizacja z SP1 ;)
Czyli jednym słowem, szkoda pobierać i instalować ten system.
Myślałem że coś innego będzie :)
Dzięki za odp.
No ja wiem czy szkoda? Zamiast czekać, aż się aktualizacje pobiorą z neta i zainstalują, masz je od razu po zainstalowaniu świeżego systemu. Dla mnie to oszczędność czasu i moim zdaniem warto pobrać.
Ja aktualizacje zawsze odkładałem, więc może jednak zainstaluję i zobaczę :)
Aktualizacje zawierają poprawki zabezpieczeń oraz poprawiają wydajność i stabilność, więc warto je zainstalować.
Jeżeli aktualizujesz system przez 'Windows update' pamiętaj by nie instalować tej aktualizacji KB971033.
Jest to aktualizacja sprawdzająca legalność systemu. Tak jak Panowie wyżej, instalacja systemu z service packiem jest wygodniejsza, mniej roboty przy niej a systemy vista/7 aktualizują się bardzo długo.
Ale jest też minus. Aktualizacje trochę ważą i dodają mnóstwo dodatkowych działań dla systemu przez co chodzi wolniej. Chyba że mi się tylko wydaje.
Po dłuższych namysłach i waszych opiniach zainstaluje i ocenię :)