02.06.2012, 17:58
Witam Was serdecznie.
Dziś postanowiłem napisać dla Was poradnik jak dodać do wybranego zdjęcia tęczę.
Trudność: 2/10
Czas: ok. 5 min
Wykonanie:
1. Otwieramy nasz obrazek.
2. Tworzymy nową warstwę (Shift+Ctrl+N).
3. Wybieramy gradient radialny i ustawiamy tak jak na screenie.
4. Przeciągamy gradient tak długo aż będzie nam odpowiadał. Krycie zmniejszamy na 40%.
5. Następnie wybieramy gumkę z miękką końcówką i zmazujemy to co nam nie pasuje.
6. Teraz robimy odbicie na wodzie. W tym celu powielamy warstwę z tęczą (Ctrl+J) i ustawiamy ją pod oryginałem.
7. Następnie klikamy kolejno "Edycja>Przekształć>Odbij w pionie" i ustawiamy naszą drugą tęczę na wodzie zachowując odpowiednie proporcje z tęczą nr. 1. Wygląda to mniej więcej tak:
8. Krycie tęczy na wodzie zmieniamy na 5%.
9. Gumką wycieramy tak aby nic nie "wystawało".
Efekt końcowy:
Szybki, ładny i banalnie prosty efekt w wykonaniu
Kolejne poradniki niebawem
Dziś postanowiłem napisać dla Was poradnik jak dodać do wybranego zdjęcia tęczę.
Trudność: 2/10
Czas: ok. 5 min
Wykonanie:
1. Otwieramy nasz obrazek.
2. Tworzymy nową warstwę (Shift+Ctrl+N).
3. Wybieramy gradient radialny i ustawiamy tak jak na screenie.
4. Przeciągamy gradient tak długo aż będzie nam odpowiadał. Krycie zmniejszamy na 40%.
5. Następnie wybieramy gumkę z miękką końcówką i zmazujemy to co nam nie pasuje.
6. Teraz robimy odbicie na wodzie. W tym celu powielamy warstwę z tęczą (Ctrl+J) i ustawiamy ją pod oryginałem.
7. Następnie klikamy kolejno "Edycja>Przekształć>Odbij w pionie" i ustawiamy naszą drugą tęczę na wodzie zachowując odpowiednie proporcje z tęczą nr. 1. Wygląda to mniej więcej tak:
8. Krycie tęczy na wodzie zmieniamy na 5%.
9. Gumką wycieramy tak aby nic nie "wystawało".
Efekt końcowy:
Szybki, ładny i banalnie prosty efekt w wykonaniu
Kolejne poradniki niebawem