Odjechani.com.pl

Pełna wersja: HP Pavilion DV6000 - gasnąca matryca
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam

Posiadam laptopa HP Pavilion DV6000 i od niedawna gaśnie mi matryca, np.: jak rozkładam go, zaczyna mrugać albo nie świeci wcale. I mam takie pytanie, co to może być, taśma, jakieś kabelki, czy może matryca, ale gdyby matryca, to by chyba piksele się wypalały, co nie?
Macie jakieś pomysły? Strapiony
Jeśli jest na gwarancji to oddaj go do serwisu jeśli nie to najlepiej rozebrać i sprawdzić
czy złącza się nie poluzowały. Jeśli piszesz że dzieje się to przy otwieraniu to być może jakieś złącze
nie dociska.
(03.06.2012, 20:09)Sebastian napisał(a): [ -> ]Jeśli jest na gwarancji to oddaj go do serwisu jeśli nie to najlepiej rozebrać i sprawdzić
czy złącza się nie poluzowały. Jeśli piszesz że dzieje się to przy otwieraniu to być może jakieś złącze
nie dociska.

Na gwarancji juz nie jest straciłem ją bo go podrasowałem wstawione inne podzespoły z innego lapka.
To rozkręce, a jakby matryca siadała to by piksele sie wypalały?? prawda??
Tak jak najbardziej. Głównymi zjawiskami przy zepsutej matrycy to
  • pionowe pasy
  • linie na ekranie
  • słabe podświetlenie
  • wypalone piksele
jednak jeśli widzisz pasy, lub czasami "przerywa" być może uszkodzeniu uległa taśma matrycy którą można wymienić. Nie ma co przeczuwać najgorszego :)