Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Jak na Chomika wrzucić duży plik - kilka GB?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie

mam pytanie jak wrzucić na Chomika plik większy niż 4GB ?

- przez przeglądarkę się nie da
- przez ChomikBox-a dochodzi do 3GB i zawiesza się program

Z góry dziękuję za pomoc

kerrax

Najlepiej podziel ten plik na kilka partów np. po 700 mb każdy :)
Nawet jak się zawiesi nie powinno być problemu. Czasami jak uploadowałem coś, zdarzało się zrestartować komputer... Upload się kontynuował.
Mi zamiast czasami to często po wysłaniu 75% z dużego pliku chomikbox się zawieszał a po restarcie kompa wysyłanie zaczynało się od nowa. Preclowo zastosuj się do podpowiedzi kerrax a wyjdzie to Tobie jak najbardziej na zdrowie.
(06.03.2011, 01:31)kerrax napisał(a): [ -> ]Najlepiej podziel ten plik na kilka partów np. po 700 mb każdy :)

chodzi o to że on musi być nie podzielony :)

kerrax

Zależy jeszcze co to za plik ?? :) jeśli film to rozumiem że nie można go podzielić na party ale jeżeli to gra lub coś w tym stylu to warto o tym pomysl :)
kerrax, a czemu filmu się nie da podzielić? Wezmę za przykład WWE... ściągam tygodniówki i PPV zazwyczaj w partach, później wypakowuję i wszystko działa. To samo można zrobić ze zwykłym filmem.

Preclowo, najlepiej jakbyś podał co to za plik, że nie chcesz czy nie możesz go podzielić.
(06.03.2011, 01:34)KruchyFix napisał(a): [ -> ]Nawet jak się zawiesi nie powinno być problemu. Czasami jak uploadowałem coś, zdarzało się zrestartować komputer... Upload się kontynuował.

Kruchy ma rację. Mnie się udawało (mieszkałem w innej miejscowości) kiedyś pomimo zawieszania się uploadu restartować komputer i uruchomic ładowanie pliku od miejsca, w którym się zawiesił.