Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Pomidory faszerowane na sposób francuski
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Kucharek

[Obrazek: scaled.php?server=822&filename=pomidory.jpg&res=medium]
Składniki:
8 dojrzałych pomidorów
liście salaty
liście selera
migdały(obrane)
sol
pieprz
zielenina
Farsz
seler średniej wielkości
2 winne jabłka 
sok z cytryny
pól szklanki majonezu
szklanka posiekanych migdałów sparzonych i obranych
sol
pieprz 
cukier puder

Z pomidorów ścinamy wierzchy,łyżeczka usuwamy miąższ i pestki,oprószamy sola i pieprzem,odstawiamy w chłodne miejsce.
Przygotowujemy farsz: seler ucieramy na tarce do jarzyn z małymi otworami i natychmiast kropimy sokiem z cytryny by nie zciemnial. Dodajemy utarte jabłka,posiekane migdały,składniki łączymy z majonezem,gdy trzeba doprawiamy do smaku. Nadziewamy przygotowane pomidory,okładamy na liściach salaty,posypujemy zielenina,przybieramy liśćmi selera i migdalami. Podajemy zaraz po przygotowaniu.