Odjechani.com.pl

Pełna wersja: WDŻ
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
Nie zaliczyłem WDŻ. W 1 i 2 klasie miałem zaliczony, ale na świadectwie nic o WDŻ nie pisze. W tym roku nie zaliczyłem, czy mogę nie zdać?
Ktoś został w klasie przez WDŻ?
o ile mi wiadomo to WDŻ nie wlicza się do średniej i ocena końcowa nie decyduje o promocji do kolejnej z klas.
Przynajmniej tak było kilka lat wstecz jak sam uczęszczałem do gimnazjum.

pozdrawiam.
Jeśli nie pojawia się na świadectwie, to raczej nie ma możliwości, aby nie zdać przez ten przedmiot.
A nie prościej zapytać wychowawcę? ;)
Zapytaj się wychowawcy lub osoby, która może o tym wiedzieć ( nauczyciela WDŻ ) :)
Z tego co się orientuję nie jest to przedmiot obowiązkowy. Więc raczej nie decyduje o promocji do następnej klasy (tak jak religia, jak się nie zapiszesz to nie możesz przez nią nie zdać)
Obecnie na te zajęcia uczęszczają osoby, których rodzice wyrażają zgodę i nie jest to przedmiot obowiązkowy, a więc nie wlicza się do średniej ocen i nie decyduje o promocji. Samej oceny nie ma na świadectwie.
Oczywiście że zdasz bo WDŻ to tylko dodatkowy przedmiot (nieobowiązkowy).
U mnie chodzi kto chce i kiedy chce bez żadnych konsekwencji.
Ja jestem co prawda w technikum (mam 18 lat)
Sam sobie napisałem zwolnienie z tego więc zapewniam cie że to przedmiot nieobowiązkowy .