Witajcie,
Pożegnałam się ostatnio z moim dostawca usług bankowych. Zbyt drogo, zbyt dużo formalności, kiepskie zasady, ogółem nic ciekawego. Pozwólcie, że nie podam jaki był to bank. Nie mam zamiaru robić antyreklamy, tym bardziej, że moja opinia jest jak wiadomo tylko subiektywnym spostrzeżeniem.
Starego konta już nie mam, przyszedł czas na założenie nowego i tu pojawia się problem. Jak wiadomo, im więcej ofert, tym trudniejszy wybór. Szukam konta solidnego, z darmowymi wypłatami z bankomatów, obsługą konta przez internet. Potrzebuje takiego banku, gdzie "wyższa kultura bankowości", nie będzie tylko wyświechtanym sloganem.
Jakie konta polecacie? Być może ktoś z was jest na tyle zadowolony ze swojego banku, że mógłby go bez zastanowienia polecić? Jeśli tak poproszę o specyfikacje konta, krótkie rzetelne informacje na jego temat.
Vilandra napisał(a):Pozwólcie, że nie podam jaki był to bank.
Vilandra napisał(a):Potrzebuje takiego banku, gdzie "wyższa kultura bankowości", nie będzie tylko wyświechtanym sloganem.
Polecę Ci mbank.
Brak opłat za prowadzenie konta, wypłata we wszystkich bankomatach za free przy opłacie miesięcznej 5zł (Ty decydujesz).
Możliwość natychmiastowych doładowań telefonu, integracja z systemami płatności online na stronach internetowych,
kody przelewów na sms, a nie na jakiś karteluszkach.
Osobiście korzystam z mBanku i KredytBanku, ale ten ostatni nie ma możliwości doładowań komórek, bardzo skomplikowaną obsługę kodów na telefon (chyba, że wolisz kartki z kodami). Jeśli zależy Ci na szybkości obsługi - mBank.
P.S.
mBank ma również swój program partnerski. Biedny bo biedny, ale zawsze coś
Ja tam Polecam konto internetowe INTELIGO ;D a co do bank porządnego to credit-agricole hehe
Ja mam w mBanku i sobie chwalę. Tak jak napisał admin, praktycznie zero opłat. Miesięcznie płacę grosze, 1,70 zł ale to za ubezpieczenie karty, a reszta za friko
Gotówkę wypłacisz w każdym bankomacie nawet za granicą ale tam chyba już coś trzeba dopłacić, bądź co bądź zdecydowanie polecam mBank.
Ja mam w mBanku i też sobię chwalę, chodź admin i nicholas nie powiedzieli że 2 zł za kartę jeszczę się płaci, chyba ,że to tylko ja płacę
Ja mam konto w AliorSync, podobno niezła konkurencja dla Mbanku, prowadzenie konta jest darmowe, ale karta niestety już 5zł/mc (można mieć konto bez karty xd) Niezłą zaletą jest Cashback 5% (oddają 5% za zakupy w internecie)
bedi25 napisał(a):Ja mam konto w AliorSync, podobno niezła konkurencja dla Mbanku
No nie wiem...
Mbank nigdy nie prowadził polityki straszenia swoich klientów prokuraturą za "nadużywanie" zasad promocji. Zapewne słyszałeś o tej sprawie?
Rozumiem problem przed jakim stanął AliorSync oferując swoim klientom 5% zwrotu kosztów przy zakupach kartą, ale polityka straszenia swoich klientów (nawet tych nieświadomych sytuacji) jest mi trochę w niesmak w konfrontacji z ich własnym sloganem: "...
wyższa kultura bankowości..."
Mimo szczerych intencji banku, nie założył bym tam rachunku po takich zabiegach. Jeśli bank nie potrafi sobie poradzić z takim problemem, to jak poradziłby sobie w naprawdę kryzysowych sytuacjach? Nie zaryzykuję...
Wiele lat zajmie im teraz odbudowanie zaufania u wielu klientów.
Szkoda, bo to nowy i młody gracz na rynku bankowości i już na starcie z takim problemem.
Ja mam konto w getin banku - konto swobodne i nie płacę nic.
Przelewy darmowe, prowadzenie konta darmowe, karta darmowa i nie ma limitu minimalnych przepływów na konto - wszystko za darmo