Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Nieodpłatne Praktyki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
Dziś szukałem ofert pracy, natknąłem się na pratyki nieodpłatne na zasadzie umowy o pratyki. Można zdobyć duże doświadczenia np
- szkolenie z "Obsługi panelu administracyjnego sklepu internetowego",
- szkolenia z "Zakładania i prowadzenia sklepu internetowego",
I wiele innych
Trzeba było żęby tam się dostać zrobićbanner reklamowy i usunąc logo, wiec tak zrobiłem, chodź słabo się znam na grafice, i napisali że mnie przyjeli.
Najgorsze jest to że przez 3 miesiące są one za darmo.
Ale moje pytanie brzmią:

Czy jak jestem zarejestrowany w UP to mogę normalnie odbywać pratyki?
Czy z takiej umowy można się wywiązać?
Czy umowę jakąś dostanę w związku z tym?

Zainteresowała mnie tylko dlatego że można sporego doświadczenia nabrać
Takie praktyki są bardziej skierowane dla uczniów klas technikum informatycznego(lub innego kierunku związanego z informatyką) praktyki odbywają się np od czerwca do sierpnia.
Moim zdaniem za 3 miesiące powinno być już płatne gdyż to wszystko nie jest takie trudne. po prostu pracodawca szuka darmowych pracowników... w szkole masz 1 miesiąc praktyki a tu koleś daje aż 3? omg
Możliwe że szuka ale jeśli umoe podpisuje to wywiąże się z niej i będe miał jakieś doświadczenie już przynajmniej.
Pratyki bezpłatne mogą być do 3 miesięcy wiec tu tak jest, ale chciałbym wiedzieć czy można się w razie czego z niej wywiązać, zrezygnować w razie jakbym jakąś pracę miał?
To już musisz przestudiować te umowę...