Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Styl Mac Mountain dla Windows7
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Pomocy !

Ściągnęłam sobie styl MacMountain na mój Windows7.
Jeszcze go nie wgrałam (czy cokolwiek tam się z tym robi . xd), ponieważ najpierw chcę wiedzieć, czy można potem przywrócić normalny styl Windows 7.
Nie znam się na tym, a nigdzie w google nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie.

Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc?[/align]
Zawsze jest możliwość przywrócenia standardowego stylu.

Nie radzę tylko ściągać paczek z dodatkami do Windows 7 bo później mogą być różnne komplikację (sam się na tym przekonałem). Ale styl zaszkodzić nie powinien. Sam używam stylów :P
(04.07.2012, 22:52)Diablo09 napisał(a): [ -> ]Nie radzę tylko ściągać paczek z dodatkami do Windows 7 bo później mogą być różnne komplikację (sam się na tym przekonałem).

A mogę wiedzieć jakie komplikacje mniej więcej ?
Bo samo słowo "komplikacje" nie wiele mi mówi . xd
hmm... jak ściągasz paczkę z chomikuj.pl na przykład z dodatkami taką np są tam zegary i inne duperele.
Potem jak wszystko wgrasz do systemu to pojawiają się komunikaty z błędami lub inne typu rzeczy (nic mi do głowy teraz nie przychodzi jakie dokładnie błędy.). Mi na przykład wyskakiwał błąd jak uruchamiałem system.

A zresztą takie dodatki trochę zjadają pamięci RAM. <- mówię tu o dodatkach, nie o stylu ;)

Co do stylu to możesz go śmiało zainstalować. Aha a z jakiej strony go pobrałaś ?
(04.07.2012, 23:03)Diablo09 napisał(a): [ -> ]hmm... jak ściągasz paczkę z chomikuj.pl na przykład z dodatkami taką np są tam zegary i inne duperele.
Potem jak wszystko wgrasz do systemu to pojawiają się komunikaty z błędami lub inne typu rzeczy (nic mi do głowy teraz nie przychodzi jakie dokładnie błędy.). Mi na przykład wyskakiwał błąd jak uruchamiałem system.

A zresztą takie dodatki trochę zjadają pamięci RAM. <- mówię tu o dodatkach, nie o stylu ;)

Co do stylu to możesz go śmiało zainstalować. Aha a z jakiej strony go pobrałaś ?

Z exsite, ale sprawdzone jest. Mój kuzyn ma i jemu działa normalnie, nic nie wykrywa, więc brak wirusów i komplikacji .
Komplikacji raczej nie będzie w stylu. Śmiało sobie go zainstaluj.

Ja proponuje pobierać style z jakiejś oficjalnej strony. (ja znajdę to wkleję adres ale to później :P)
(04.07.2012, 23:08)Diablo09 napisał(a): [ -> ]Komplikacji raczej nie będzie w stylu. Śmiało sobie go zainstaluj.

Ja proponuje pobierać style z jakiejś oficjalnej strony. (ja znajdę to wkleję adres ale to później :P)

A wiesz jak wrócić do poprzedniego stylu ?
Po prostu odinstalować aktualny, czy jak ?
Teraz siedzę na Windows Vista ale będzie podobnie.

Jak zainstalujesz nowy styl to możesz w każdej chwili przejśc na standardowy bez odinstalowywania nowego :P

U mnie tak: klikasz PPM na pulpicie -> potem wybierasz Personalizuj -> potem Kolor i wygląd okien Wyskoczy okienko i tam masz style i wybierasz.

A styl jakie ma rozszerzenie ? Bo z tego co pamiętam musisz go wrzucić gdzieś do folderu w folderze system32. No chyba że to .exe to automatycznie będzie.

* PPM - prawy przycisk myszy

Mam nadzieję że pomogłem :P

W razie czego możemy się połączyć przez pewien program i bede widział twój pulpit i ci pomogę.
(04.07.2012, 23:16)Diablo09 napisał(a): [ -> ]A styl jakie ma rozszerzenie ? Bo z tego co pamiętam musisz go wrzucić gdzieś do folderu w folderze system32. No chyba że to .exe to automatycznie będzie.

To jest w exe ..
Z tego co widzę nie jest to zwykły styl ..
Piszą, że to jest skin pack . ^^
Uważają też, że ciężko się go pozbyć . xd
Wpisz w google "mountain lion skin pack for windows 7" to dowiesz się dokładniej o co mi chodzi . : )
Oj widzę że plik sporo waży: http://chomikuj.pl/pawelo953/Modyfikacje...8x86x64%29

W paczce jest tylko styl ale musi mieć dużo różnych ustawień, że aż tyle waży. Z tego co widzę to zawiera chyba różne bajery.
Ale ta paczka jest raczej ok. Bo ja mówiłem o paczkach gdzie w paczce jest np 20 folderów z różnymi aplikacjami (dodatkami), a to jest jedna aplikacja więc myślę że problemu nie będzie. Może ciężko się później pozbyć go, bo przed odinstalowaniem go trzeba zmienić na domyślny styl.

A nie lepiej zostawić jak jest ? Tak to ci pamięci RAM będzie więcej zużywało bo styl jest rozbudowany.
Zmień sobie tapetę na inną też ładnie będzie :P

Ale lepiej poczekaj aż ktoś jeszcze się udzieli :)