Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Sława - nie tylko na weekend fot.2012
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,

wczoraj wieczorem wróciłem z pięknej miejscowości turystycznej jaką jest Sława.

http://goo.gl/maps/m7Xu

Ośrodki wypoczynkowe osadzone są w pachnących lasach między drzewami tuż nieopodal jeziora.
Znajdziecie tam sporo atrakcji, jak wyznaczone miejsca do kąpania, ślizgawki dla dzieci, rowery wodne, kajaki, łódki, żaglówki, a nawet jachty. Ze wszystkiego można korzystać.
Co ciekawe - wynajęcie jachtu kosztuje 35zł/godzinę! W godzinę facet przepłynie z Wami pół jeziora i jeszcze zdążycie się spalić na słońcu. :)

Szczególnie polecam Wam ośrodek "Koliberek". Domki są w dobrym stanie i nie są drogie.
W ośrodku tym znajduje się także smażalnia ryb jeśli ktoś lubi.
Warto zwrócić też uwagę, że w pobliżu znajduje się market Biedronka oraz Groszek. Jest to bardzo ważne w takich miejscowościach, jeśli chcemy normalnie zjeść nie wydając 12zł za zwykłego Kebaba. Ceny za jedzenie z budek jak w każdej miejscowości turystycznej - wysokie.
Kukurydza gotowana 5zł, Coca Cola mała butelka 5zł. To tylko przykłady. Znajdziemy tak jednak gofry o wszelkich smakach np. za 4-5zł, frytki za 4zł, gyrosa za 12zł.

Miałem jeszcze to szczęście, że trafiłem na koncert zespołu rockowego "Turbo" nad brzegiem jeziora. To było coś Cool Panowie dali ostro czadu.

Dla tych co lubią dyskoteki, były trzy w tym bardzo popularna "Leśna".
Oto kilka moich zdjęć z tej krótkiej, ale intensywnej wyprawy:

[Obrazek: s1-1341831579.jpg]

[Obrazek: s2-1341831579.jpg]

[Obrazek: s3-1341831579.jpg]

[Obrazek: s4-1341831579.jpg]

[Obrazek: s5-1341831579.jpg]

[Obrazek: s6-1341831579.jpg]

[Obrazek: s7-1341831579.jpg]

[Obrazek: s8-1341831579.jpg]

[Obrazek: s9-1341831668.jpg]

[Obrazek: s10-1341831668.jpg]

[Obrazek: s11-1341831668.jpg]

[Obrazek: s12-1341831669.jpg]

[Obrazek: s13-1341831669.jpg]

W Sławie wypoczywaliśmy dość krótko bo tylko 3 dni, ale dobre i to. W sumie wydaliśmy z żoną i córką łącznie 500zł (paliwo, domek, żywność i wszelkie atrakcje). Czy warto? Nawet się nie zastanawiajcie. Można wydać znacznie mniej, ale wiadomo - inaczej jest jak się jedzie z dzieckiem, a inaczej jak ze znajomymi. Nie było jednak co sobie żałować. Jak się bawić to się bawić. W końcu wakacje są raz w roku :)

Polecam!
Jak za taką cenę to się jest na co wybrać, a co to za jezioro ??
Piękne widoki, a co do tych sprzętów do pływania, dużo trzeba było płacić ??
To jeziora sławskie lub jak kto woli lubuskie.

Odnośnie sprzętów to co pamiętam:
  • kajak 10zł/1godz.
  • kajak 50zł/doba
  • łódź wiosłowa 15zł/1godz.
  • łódź wiosłowa 60zł/doba
  • żaglówka 20zł/1godz
  • żaglówka 80zł/doba
  • jacht żaglowy 30zł/1godz.
  • jacht żaglowy 250zł/doba (tu trzeba mieć chyba jakieś uprawnienia)
  • jacht motorowo-żaglowy 35zł/1godz.
  • jacht motorowo-żaglowy 280zł/doba (tu trzeba mieć chyba jakieś uprawnienia)
Podane ceny jachtów za dobę mogą się różnić bo nie do końca jestem pewien czy dobrze podałem.
Oo dosyć ładna okolica.
Byliście w trójkę tak?:) Jeśli za 500 zł można sobie wypocząć w takiej okolicy przez 3 dni z takimi atrakcjami to wyjątkowo dobra oferta:)
W Gdańsku są ośrodki gdzie wołają taką sumę za 1 osobę ale morze to w końcu morze :)
Gratuluję pobytu, i chyba dobrze na tym wyszliście finansowo :P