Odjechani.com.pl

Pełna wersja: wykonanie napisów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witajcie. Chciałbym zlecić zrobienie napisów pod opisu filmów. Mianowicie chodzi mi o napisy takie jak : INFO , DUBBING PL , LEKTOR PL , WGRANE NAPISY PL , POLSKI FILM.

Ale opiszę szczegółowo.
1. Efekt na napisie.
Chciałbym (żeby osoba zgodzona na wykonanie grafiki) osiągnęła efekt (nie wiem jak to nazwać więc posłużę się chomikiem) taki jaki ma chomik Massive-x .
2. Kolorystyka.
Chciałbym aby wykonawca wykonał dla mnie napis w kolorze fioletowym.
Chciałbym jeszcze aby napis był bez tła (tło przeźroczyste) , albo na białym tle (mało widocznym).
3. Czcionka.
Dowolna.
4. Rozmiar.
Czcionka ma być nie za duża ale też nie za mała.

Napis INFO chciałbym bez efektów (sam napis).
Opis dotyczy każdego napisu.
Pozdrawiam.

ZAPOMNIAŁEM :] ZA KAŻDY NAPIS DAM 5.000 PKT.
Ja wykonam :)
Ja wykonam :)

Proszę :
[Obrazek: dubbinggi_rarqexn.gif]
[Obrazek: filmplgif_rarqexw.gif]
[Obrazek: infopng_rarqexs.png]
[Obrazek: lektorgif_rarqexa.gif]
[Obrazek: napisygif_rarqexe.gif]

Jak nie wyświetla Ci sie efekt tego połysku co u massive-x to otwórz plik w nowej karcie ;) A na Chomikuj powinno działać :)
Na chomikuj tła nie będzie widać wcale, ponieważ jest to ten sam kolor.

Jak się podoba to pkt lej NA :
http://chomikuj.pl/FilmyChomikuj.pl
Moja jedna uwaga do napisów z tłem. Co drugi opis ma tylko te tło. Jest ono raz ciemniejsze, a raz jaśniejsze.
Dowód:
[Obrazek: bd692d9892.png] (screen z chomika FilmyChomikuj.pl)

Edit:
nawet w opisie chomika massive-x jest tło :) kolor ciemniejszy to f9f6d5, a jaśniejszy fffcd9. Jest to mało widoczne jeżeli tło napisu jest małe. Przy większym będzie to bardziej zauważalne. [Obrazek: db876amat_rxwrqea.gif]
[Obrazek: napisygif_rarqexe.gif]
Cytat:Chciałbym jeszcze aby napis był bez tła (tło przeźroczyste) , albo na białym tle (mało widocznym).

Dlatego tak napisałem :]
Ja dałem ten sam kolor co miałem u Siebie przy opisach filmów więc nie będzie widać ;)
Jestem wzrokowcem i piksel różnicy często znajduję ;) dlatego się czepiam. A tak to jest (powinno) być dobrze.

Wygląd w opisie :P
[Obrazek: c9d8349298.png]

Poprawiłem (na szybko bo idę spać, jak trzeba to zrobię to dokładniej) [Obrazek: a8d167668b.jpg]
Sorki ale w czoraj nie zobaczyłem bo spałem :]
Tak napisałem:
Cytat:INFO , DUBBING PL , LEKTOR PL , WGRANE NAPISY PL , POLSKI FILM.
Napisałem drukowanymi literami ponieważ chciałem aby osoba wykonująca dla mnie takie napisy też użyła drukowanych liter.

Pisząc:
Cytat:3. Czcionka.
Dowolna.
Miałem na myśli jakąś oryginalną czcionkę a nie zwykłą :]
W formacie .gif się nie zrobi przeźroczystego tła. W .png owszem.
Nicholas... sprawdź ten obrazek w jakim jest formacie... ( nie jest tło usunięte dokładnie ) [Obrazek: a8d167668b.jpg]
Stron: 1 2