Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Hierarchia na forum - Admin, Mod i User
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ciekawy obrazek znalazłem w sieci:

[Obrazek: admin_user_mod-1342093718.gif]

Zastanawiam się czy są fora, które mogły by się identyfikować z takim traktowaniem userów. :D
Obrazek dosyć stary ale nadal jakże aktualny :D
hahah ,a Mod co mówi "pwnt" ?? co to znaczy ?
Bo to pewnie jakiś angielski skrót :]
innymi słowy : masakrować , niszczyć , nakur*iać , mieć przewagę w laniu (chyba)
admin napisał(a):Zastanawiam się czy są fora, które mogły by się identyfikować z takim traktowaniem userów. Haha

Daleko nie trzeba szukać , gdyby portal chomikuj byłby w tarapatach i miałby wybierać czy dać dane użytkowników czy zapłacić ogromną grzywnę i możliwie pójść do celi ( jak np. właściciel megaupload) to ciekawe co by wybrali ? Dostalibyśmy wtedy kopa od chomikuj :)
Jak dla mnie ten gif jest za brutalny :-) Powinien być od lat 18-stu :]
Hehe lepiej z adminem nie zadzierać bo to się może źle skończyć :D
Tak dostali użytkownicy hostingu filelaser. Z forum.. raczej tak nie ma.
Diablo09 napisał(a):Hehe lepiej z adminem nie zadzierać bo to się może źle skończyć
My takich metod nie stosujemy więc bez obaw. :)

PolsatFilm napisał(a):Jak dla mnie ten gif jest za brutalny
Miałem pewne obawy czy opublikować to na forum, ale z drugiej strony dlaczego mamy uciekać od brutalnej rzeczywistości? Ten gif to oczywiście tylko przenośnia dotycząca zachowań obsługi forum, ale dosadnie pokazuje co się dzieje w sieci i jak bardzo można się pomylić.
Siedząc przy monitorze wielu z Was nie zna siebie z widzenia i nie wie kim jest, co robi, jak wygląda i jaki ma obecnie nastrój. Nie znamy samopoczucia naszych rozmówców jeśli są nam obcy. Zobaczcie jaką poniekąd odpowiedzialnością obarczeni są administratorzy i moderatorzy forum. Nie wiedzą kogo banują, komu tak naprawdę wlepiają ostrzeżenia itd... Bazują jedynie na zachowaniach ludzi przedstawianych za pomocą pisanego słowa.

Nie widzą użytkowników w przeciwieństwie do sytuacji przedstawionej w powyższym gifie. Są fora gdzie administratorzy czy moderatorzy banują osobę, która może okazać się właśnie taką babcią nawet o tym nie wiedząc. Może dla niektórych to przykre, dla innych to zabawa, a jeszcze innych lekcja życia w sieci...
Forum które stosuje takie metody traktowania userów nie wróżę dalekiej przyszłości,
ludzie nie lubią jeśli ktoś zbyt bardzo wywyższa się poprzez jakąś range.
Każdy ma takie same prawa, jedynie nie każdy ma możliwość banowania ;P.