Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Sposoby na bóle brzucha
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam,
wczoraj byłem u babci na wsi i najadłem się bobu (to fasolowate:)). Po dwóch godzinach zaczął się uporczywy bół brzucha, brałem już różne prochy żeby ustało ale nic z tego, boli mnie do dzisiaj Nie...rozumiem
Dodam, że brak jakichkolwiek wymiotów i biegunki. To chyba po prostu niestrawność ale nie wiem jak się tego pozbyć tymbardziej, że zależy mi na czasie. Na 19:00 jestem umówiony Niemoge
Znacie jakieś domowe sposoby?Strapiony
Nicholas napisał(a):najadłem się bobru
Zrobiłeś błąd nie bobru tylko Bobu :D

Bóle brzucha pewnie wywołane były tym, że najadłeś się tego sporo i pewnie 1 raz, więc to nie strawność. Lub łupina przykleiła się do ściany żołądka.

Najbardziej polecany środek na przeczyszczenie przeze mnie i mojego tatę to roślina o nazwie: Łopian. Wysuszony zalewasz jak herbatę i pijesz potem tylko biegiem na tron :D

Tu znajdziesz trochę o nim informacji: KLIK

Być może bóle się nasiliły bo jak sam napisałeś, że brałeś już różne środki więc one mogły ci tylko nasilić te bóle. Ja preferuję bardziej naturalne środki.
No rzeczywiście :)
Znasz może jakiś sposób?
Nicholas napisał(a):bobru (to fasolowate).
Bobu - nie "bobru" :D

Ja wczoraj zjadłem 1,5 kg. i nic mi nie jest ;)
Nie jedz tylko skórek i następnym razem pamiętaj, aby był w pełni ugotowany - 1kb od 15 do 20min.
Jeśli boli Cię brzuch, to pewnie z powodu niestrawności.
Albo zjadłeś za dużo, albo zjadłeś za dużo skórek, albo zjadłeś niedogotowany bób.
Bób jest ciężkostrawny więc nie należy z tym przesadzać.

Wypij sobie miętę, najlepiej pieprzową. Działa rozkurczająco.
Do 18 powinno Ci przejść, tylko nie jedz już nic ciężkostrawnego.
(13.07.2012, 15:06)admin napisał(a): [ -> ]Nie jedz tylko skórek
Zjadłem wszystkie Yy

(13.07.2012, 15:06)admin napisał(a): [ -> ]Albo zjadłeś za dużo, albo zjadłeś za dużo skórek.
Niestety to i to, a czy był dogotowany to sam nie wiem ale myślę że tak.

(13.07.2012, 15:06)admin napisał(a): [ -> ]Bób jest ciężkostrawny więc nie należy z tym przesadzać.
Następnym razem będę wiedział.

(13.07.2012, 15:06)admin napisał(a): [ -> ]Wypij sobie miętę, najlepiej pieprzową. Działa rozkurczająco.
Do 18 powinno Ci przejść, tylko nie jedz już nic ciężkostrawnego.
Ehh mam nadzieję.

Dzięki za pomoc.
admin napisał(a):1kb
Bobu?
Admin zdecydowanie za dużo siedzi przed komputerem. :D

Nic, na przyszłość też pamiętaj, aby bobu nie popijać ani nie pić przez godzinę po zjedzeniu zimnych i/lub gazowanych napojów - tylko ciepła herbata, ewentualnie podgrzany sok lub kompot! I nie jedz zaraz po bobie surowych owoców!
(13.07.2012, 14:59)Diablo09 napisał(a): [ -> ]Najbardziej polecany środek na przeczyszczenie przeze mnie i mojego tatę to roślina o nazwie: Łopian. Wysuszony zalewasz jak herbatę i pijesz potem tylko biegiem na tron :D
Tylko skąd mam teraz wziąć ten Łopian Mysli
Domowa robota czy dostane to w aptece?
Powinieneś bez problemu dostać w aptece. :)
(13.07.2012, 15:19)MissFuneral napisał(a): [ -> ]Powinieneś bez problemu dostać w aptece. :)
Zaryzykuję, ale jak potem będę siedział kilka godzin na tym tronie to Diablo09 dostanie po uszach :D
Ale póki co, spróbujemy mięty.
(13.07.2012, 15:24)Nicholas napisał(a): [ -> ]Zaryzykuję, ale jak potem będę siedział kilka godzin na tym tronie to Diablo09 dostanie po uszach :D
Ale póki co, spróbujemy mięty.

Przyłączam się . I jeszcze jedno przypadkiem nie jedz w nocy :D
Stron: 1 2